København gør klar til ny strøm af flygtninge

København kan blive nødt til at tage imod op mod 300 flygtninge på et modtagecenter i hjertet af Valby, hvis flygtningestrømmen endnu engang spidser til.

Ifølge vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Jan Struve, er politiet i gang med at indrette lokalerne, så man er klar, hvis det skulle blive aktuelt, siger han og forklarer centrets funktion.

- Det er simpelthen en lokalitet, hvor det er muligt at foretage en visitation, registrering og sagsbehandling og selvfølgelig i et vist omfang også noget bespisning, mens sagsbehandlingen står på. Desuden vil der være lokaler hvor flygtninge og migranter kan tage ophold indtil det er besluttet, hvor de videre skal hen, siger han til DR P4 København.

Han fastslår, at modtagecenteret ikke skal ses som en pendant til eksempelvis Center Sandholm, hvor flygtninge bor i en længere periode, mens deres asylsag behandles.

- Udgangspunktet er jo, at vi ikke skal have nogen til at ligge og sove i modtagecentret. Men det er klart, at hvis der er noget sagsbehandling, der trækker ud, så vil vi også indrette nogle lokaler, hvor man kan tage ophold. Men som sagt, så er det jo et midlertidigt sted, siger han til DR P4 København.

Hvis modtagecenteret bliver taget i brug kommer det i høj grad til at fungere ligesom politiets øvrige lokaler i København.

Flygtninge skal derfor heller ikke regne med at kunne komme og gå som det passer dem.

- Vi planlægger selvfølgelig at kunne tilbageholde flygtninge og migranter indtil der er klarhed over hvem de er, og hvad de vil i Danmark. Så vi vil have nogle lokaler, hvor folk kan vente indtil sagsbehandlingen er færdig og tilendebragt. Og det er jo klart, så skal vi også føre tilsyn med, at de er der så længe vi sagsbehandler. Så der vil selvfølgelig være politi til stede i lokalerne, siger Tom Struve til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere