Foto: Lorry

København lammet efter skybrud

Søndag står flere områder i København fortsat under vand. Tjek jeres kældre, lyder politiets opfordring. Flere større veje i Hovedstaden er søndag formiddag fortsat spærret af på grund af det voldsomme skybrud natten til søndag. Ligesom tog og metro står stille mange steder.

Værst ser det ud på de indre dele af Helsingørmotorvejen ved Ryparken Station og Lyngbyvejen, hvor hele området søndag omkring klokken 9.30 fortsat var spærret af.

- Vi kan ikke sige, hvor lang tid der vil gå, før vejen igen kan blive åbnet. Men vi opfordrer bilister til at være meget opmærksomme, hvis de begiver sig ud, siger politikommissær Lars Krabbe, Københavns Politi.

Også ved Lersø Parkallé og Rovsingsgade volder vandmasserne problemer, ligesom et område omkring Østerport Station og gaderne Kristianiagade og Stockholmsgade på Østerbro er oversvømmet, oplyser politiet.

Endelig har et område ved Ørestad Boulevard på Amager måttet afspærres.

I de hårdt ramte områder arbejder pumper fra Beredskabsstyrelsen på at få vandet væk.

Banedanmark oplyser, at der ikke kører tog mellem Østerport Station og Hellerup Station på grund af vandmasserne. Østerport Station og tunnelen ved Svanemøllen står under vand.

- Banedanmark har fire kraftige specialpumper, som er på vej til områderne ved Svanemøllen og Østerport Station for at starte arbejdet med at pumpe vandet væk fra baneområderne, oplyser Banedanmark.

Flere S-toglinjer kører ikke efter planen på grund af oversvømmelser flere steder på banen. Der er store ændringer på linje A, B og C, oplyser DSB.

Der er indsat togbusser i rutefart mellem København og Hellerup med stop ved Nørreport og Østerport. Banedanmark er sammen med Beredskabsstyrelsen ved at danne sig overblik over skaderne.

Også metroen har store problemer efter nattens skybrud. Der kører ingen metrotog mellem Nørreport Station og Christianshavn og mellem Christianshavn og Vestamager. Den øvrige drift er stærkt uregelmæssig, oplyser Københavns Metro.