København fråser med taxakørsel af elever

På trods af store besparelser brugte Københavns Kommune i 2009 rundt regnet 26 millioner kroner på taxakørsel af elever. Ressourcespild, mener SF'er.

Pengene fosser bogstavelig talt ud af Københavns Kommunes pengekasse.

I hvert fald brugte kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning helt præcist 25.658.583 kroner på taxakørsel af elever i 2009.

Elever er bevilget taxakørsel, hvis de eksempelvis har vidtgående handicap, brækket ben, henvist til anden skole end distriktsskolen, skal til tandlæge eller specialundervisning.

SF-medlem af Københavns Borgerrepræsentation Pernille Gaarde Bendix ser beløbet som et unødvendig ressourcespild. Derfor stiller hun nu et forslag om en reduktion på området, når Børne- og Ungdomsudvalget mødes på onsdag.

- I mange tilfælde fragtes elever én og én i taxa fra hjemmet til skolen og så hjem igen. Er børnene syge, er der som regel ikke meldt afbud til taxaen, og den holder forgæves foran skolen og venter, mens taxameteret tikker, siger Pernille Gaarde Bendix i en pressemeddelelse.

For at begrænse taxakørslen mener Pernille Gaarde Bendix, at forvaltningen bør indkøbe biler og/eller minibusser, der vil blive kørt af faste chauffører. Desuden skal det være muligt, at eleverne bliver hentet af samme taxa på vejen til samme skole.

Taxakørslen af elever til specialundervisning er det område, der kostede Københavns Kommune mest, med i alt 16.710.245 kroner.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik