Kæmpe-bedrageri med luksusbiler

En mand i 30'erne stod i går tiltalt i en spektakulær sag om millionsvindel med biler i den absolutte luksus-klasse. Sagen har tråde helt op til det nordsjællandske jetset, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Groft hæleri af mere end 20 stjålne personbiler af mærker som Audi, Rolls Royce, Lamborghini og Mazarati, dokumentfalsk og bedrageri med leasingkontrakter for et større millionbeløb og systematisk svindel med salgsmoms - ligeledes for et millionbeløb - var bare nogle af de 178 punkter på anklageskriftet mod en mand i 30'erne med bopæl i Fredensborg Kommune, som blev læst op af anklager Ann Künow i Retten i Helsingør i går.

Retssagen, som foregår for lukkede døre med navneforbud, er en tilståelsessag, og det var før dørlukningen tydeligt, at den tiltalte var meget utryg ved, at hans person blev offentlig kendt.

Kernen i bilsvindlen, som blev udført sammen med en medgerningsmand, var at forfalske papirerne fra øjensynlig stjålne biler, så de så rene ud og indgå leasingaftaler på falske præmisser med særligt ét billeasingfirma i Gentofte som led et massivt tab på bilerne. For det var nemlig ikke meningen, at leasingaftalerne skulle overholdes.

Også bedrageri med telefonregninger, tæpper mm

Ligeledes blev bilerne ifølge anklageskriftet også siden »bortskaffet«.

Ud over biler, så handler anklageskriftet også om bedrageri med alt fra telefonregninger til tæpper og byggematerialer.

Endelig står manden fra Fredensborg-området også tiltalt for omkring 10 færdselsforseelser.

Svindlen med bilerne, der fandt sted i 2010 og 2011, skete sammen med en anden sigtet i sagen, som er en farverig 30-årig mand, som har haft bopæl på et stutteri i Avderød. Han blev i 2011 idømt fire års fængsel i en anden sag om svindel med eksklusive personbiler.

Den 30-årige har i øvrigt omgivet sig med en række nordsjællandske samfundsspidser, der omfatter en tidligere ridelærer for prinsesse Mary, medlemmer af Foss-familien og en pensioneret nordsjællandsk bryggeridirektør.

Der falder dom i sagen senere denne uge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere