På trods af lægens anbefalinger: Jane blev straffet for ikke at møde op på jobcenter

59-årige Jane Pihlmann udeblev fra et møde og blev frataget 40 procent af sin ressourceforløbsydelse. Det på trods af hendes egen læges anmærkninger.

59-årige Jane Pihlmann var den 28. maj i år indkaldt til møde på et jobcenter i Sydhavnen.

Men i dagene op til bliver hendes mentale helbred så dårligt, at hun ikke er i stand til at deltage i mødet.

- Mit hjerte pumper sådan helt vildt. Jeg kan ikke tænke en ordentlig klar tanke, fordi det kører rundt oppe i hovedet på mig. Jeg sover ikke ordentligt, og jeg udvikler angst, siger hun til TV 2 Lorry.

Jane Pihlmann har modtaget sociale ydelser, siden en voldsom trafikulykke i 2010 gjorde stor skade på hendes ryg og knæ. Oven i det har hun også diagnosen PTSD som følge af en svær opvækst med incest, systematisk vold og indespærring.

Artiklen fortsætter under videoen...

Københavns Kommune er suverænt den kommune i landet, hvor flest udsatte borgere bliver frataget sociale ydelser.

Derfor skriver Jane Pihlmanns egen læge til Københavns Kommune tre dage før mødet den 28. maj, at Jane Pihlmann er for psykisk sårbar til at deltage i møder og sygemelder hende på ubestemt tid.

På trods af det vælger kommunens sanktionsenhed ved navn K-kassen på baggrund af 2 jobcentersagsbehandleres skriftlige underkendelse af lægens sygemelding, at Jane Pihlmanns månedlige ydelse skal beskæres med 37 %, hvilket svarer til 11 dage og 4168 kr. før skat. Ressourceforløbsydelsen ligger lige som kontanthjælpsydelsen på 11.282 kr. før skat.

Artiklen fortsætter under videoen...

Overholder Københavns Kommune loven, når de straffer jobsøgende? Det mener kritikere ikke.

Fik klage afvist

Efterfølgende klager hun over afgørelsen via sin partsrepræsentant, som bliver ringet op af K-kassen.

I samtalen spørger medarbejderen fra K-kassen ind til Jane Pihlmanns helbred, og to timer efter samtalen modtager Jane Pihlmann besked om, at K-kassen fastholder sanktionen.

- Der ryger jeg helt ned i et sort psykisk hul, som jeg først, her fire måneder efter, er ved at kæmpe mig ud af, siger Jane Pihlmann.

Sanktionen medfører, at Jane Pihlmann må låne penge af bekendte for at have råd til huslejen i sin handikapbolig, og samtidig forværres hendes angst til et punkt, hvor hun er nødt til at tage en taxa til den psykiatriske akutmodtagelse på Bispebjerg Hospital.

Da hospitalet i hendes journal skriver, at Jane Pihlmann henvender sig, fordi pres fra jobcenteret forværrer hendes PTSD og angst, vælger K-kassen at ophæve sanktionen med den begrundelse, at en sanktion ikke vil hjælpe Jane Pihlmann tættere på arbejdsmarkedet.

Live interview med beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning Skovgaard.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik