Ingen skal fængsles efter rockerslagsmål

Alle sigtelser efter masseslagsmål ved retsbygning lander i den milde ende, og ingen kræves fængslet.

Politiets overarbejde med at holde ro og orden omkring retsbygningen i Glostrup tirsdag resulterer ikke i, at dommerne inde i retsbygningen kommer på overarbejde onsdag.

Trods ikke færre end 62 anholdelser vil ingen af de anholdte fra tirsdagens masseslagsmål nemlig blive mødt med et krav om varetægtsfængsling, oplyser Københavns Vestegns Politi.
- Der er hovedsageligt tale om sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og en enkelt voldssag, og der vil ikke blive nogen fremstillinger i grundlovsforhør på baggrund af slagsmålet, fortæller vagtchef Kim Svenningsen til Ritzau.

Det var retssagen mod en 25-årig Hells Angels-rocker, der tirsdag førte til, at HA'ere og personer med indvandrerbaggrund røg i totterne på hinanden uden for retsbygningen.

Retssagen handler om drabet på 19-årige Osman Nuri Dogan, der i 2008 mistede livet i en byge af skud i bydelen Tingbjerg i København. Drabet siges at have udløst den bandekrig, der har hærget de seneste år.

I forbindelse med tirsdagens retsmøde var HA-rockere i hobetal mødt op uden for retsbygningen for at støtte deres kammerat. Det samme var en stor gruppe, som formentlig har tilknytning til bandemiljøet i Tingbjerg.

Politiet måtte bruge hunde og knipler for at få ro på gemytterne, og 62 personer blev slæbt med på politistationen.
- De er alle blevet løsladt. Der er et par enkelte undtagelser. Det er nogen, som er eftersøgt i andre forbindelser såsom fogedsager, fortæller Kim Svenningsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik