Huspriserne i pendler-kommuner falder

De billige huse er rykket tættere på København. Huspriserne i pendler-kommunerne falder.

Går man i husdrømme, er drømmen måske rykket tættere på. Huspriserne i pendler-kommunerne omkring København er nemlig faldet siden 2007, viser tal fra Realkreditforeningen.
- Priserne for parcelhuse i en radius af 40-80 km fra Rådhuspladsen er de områder, hvor priserne er faldet mest, siger Karsten Beltoft, der er direktør i Realkreditforeningen. Han fortsætter:
- Boligejere der pendler til og fra arbejde hver dag vil for samme pose penge kunne købe et hus tættere på København end tidligere, siger direktøren.
I kommuner, der ligger mellem 40-80 kilometer fra København, er priserne faldet med over en fjerdedel siden 2007.
Parcelhuse i Køge, Helsingør og Gribskov, der ligger mellem 41-50 kilometer fra hovedstaden er i gennemsnit faldet med 28 procent. Og i Frederikssund, Halsnæs og Lejre er de faldet med 38 procent i snit.
- I "pendlerkommuner" såsom Lejre og Ringsted kan man i dag få et hus til cirka 1,5 million kroner, som kostede mellem 2-2,5 millioner i 2007, påpeger Karsten Beltoft.
- Nye boligkøbere, der ønsker en bolig til to millioner kan vælge mellem lidt længere transporttid og en lavere pris eller kortere transporttid og en dyrere bolig. I 2007 var der ingen valgmulighed, siger han.
Havde man to millioner kroner til huskøb i 2007, kunne man købe et hus 60-90 kilometer fra Rådhuspladsen. Man kunne købe et hus i Faxe, Ringsted, Stevns, Sorø og Næstved. I dag koster et hus her mellem 1,2-1,5 millioner.
For to millioner kroner kan man i dag komme 60 kilometer tættere på København end da priserne toppede. Blot 15-30 kilometer fra København i Albertslund, Ishøj, Høje Taastrup og Egedal kan man få et hus til den pris.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere