Husker du Tetris?: Snart kan du kæmpe om EM-titlen

Det er tid til at gå i træningslejr, hvis du vil være blandt Europas bedste til Tetris.

Brikkerne drypper ned over skærmen, og det er dit job at få dem til at passe, så der er så få huller på hver linje som muligt. Det er essensen af Tetris: Spillet, der var i alle børns hænder i 80'erne og 90'erne.

Men nu er det igen tid til at gå i træningslejr. For til september er der EM i Tetris i København - og du kan være med.

quote Det kan blive så intenst. Det er ligesom at se en tenniskamp, hvor de går tættere og tættere på nettet, og det går hurtigere og hurtigere.

Chrisstoffer Daniel Paluszewski, arrangør af EM i Tetris og ejer af Bip Bip Bar

- Hvert år har jeg set nogen komme ind fra gaden, der fik en super høj placering. Der er bare nogen, der har Tetris-talent, siger Chrisstoffer Daniel Paluszewski, der arrangerer eventet, der i år skal foregå i DGI-byen.

Spilleren af Tetris ved aldrig hvilke brikker, der dumper ned på skærmen næste gang, og det er afgørende for, at alle kan være med.

- Brikkerne skal falde til ens fordel, og man skal kunne finde ud af at bruge dem. Men det er den my af tilfældigheder, der åbner døren for alle, siger han. 

Vildere end nogensinde før

Arrangementet kommer til at tiltrækker Tetris-entusiaster fra hele verden, der både kan både konkurrere på Nintendo 8 Bit fra 80'erne, eller de kan spille på den klassiske Game Boy. 

Der dystes både i Game Boy og i Nintendo 8 Bit til EM i Tetris.
Der dystes både i Game Boy og i Nintendo 8 Bit til EM i Tetris.
Foto: TV 2 Lorry

- Vi har fået nogen til at hacke vores Game Boys, så de kommer op på storskærm, så alle kan se med, når spillerne dyster. Det er helt vanvittigt, og det er simpelthen så underholdende som deltager at se på, siger Chrisstoffer Daniel Paluszewski.

- Det kan blive så intenst. Det er ligesom at se en tenniskamp, hvor de går tættere og tættere på nettet, og det går hurtigere og hurtigere, siger han.

Sidste års europamester er allerede i gang med at træne. Han spiller Tetris tre timer om dagen. 

- Han plejer selv at sige, at han ikke ser det som en opgave - han kan bare ikke lade være. Det er noget af det bedste, han ved, siger Chrisstoffer Daniel Paluszewski. 

Chrisstoffer Daniel Paluszewski ejer Bip Bip Bar, der er en elektronisk spilcafé. Samtidig med Tetris mesterskabet vil han afholde en retro-spil messe.
Chrisstoffer Daniel Paluszewski ejer Bip Bip Bar, der er en elektronisk spilcafé. Samtidig med Tetris mesterskabet vil han afholde en retro-spil messe.
Foto: Bip Bip Bar

Træningslejr

Har du ikke længere din gamle Nintendo eller Game Boy liggende i skuffen, er der håb.

Chrisstoffer Daniel Paluszewski ejer nemlig en elektronisk spilbar i København, Bip Bip Bar, hvor han med glæde låner Game Boys eller den gamle Nintendo ud til dig, der vil i Tetris-træningslejr.

quote Jeg glæder mig til det her hele året. Det er virkelig det største sportesevent, der overhovedet findes. Der er ikke noget slår det.

Chrisstoffer Daniel Paluszewski, arrangør af EM i Tetris og ejer af Bip Bip Bar

- Der kan man altid komme ned. Jeg skal nok sætte folk i gang. Allerede nu er folk i gang med at træne. Om onsdagen kommer der en gruppe Tetris-folk, der går rundt med deres Game Boys, siger han.

Selv kan han slet ikke vente på den 14. september.

- Jeg glæder mig til det her hele året. Det er virkelig det største sportesevent, der overhovedet findes. Der er ikke noget slår det, siger han.

Læs mere om eventet her.

TV 2 Lorry var med til EM i Tetris i 2015. Se med her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere