Hospital i økonomiske problemer: Julefrokosten er aflyst

Der er indført ansættelsesstop, der må ikke købes nyt inventar og julefrokosten er sågar sløjfet på Sjællands Universitetshospital, der mangler penge.

For kort tid siden stod det klart, at Sjællands Universitetshospital mangler 25 millioner kroner, som skal skaffes i løbet af de næste tre måneders tid.

Midlet er en kraftig opbremsning på stort og småt.

Der er indført ansættelsesstop fra 12. september, i hovedreglen må der ikke bruges vikarer, og de fastansatte må heller ikke dække huller i vagtplanen ved frivilligt ekstraarbejde.

Læger, sygeplejersker og andre kan også kigge langt efter muligheden for at deltage i konferencer og kurser, og der må ikke købes nyt inventar.

Selv julefrokosten er sløjfet, skriver DAGBLADET Køge.

Bliver straffet mest

- Dem, der sørger for, at hele huset kører rundt, bliver straffet mest, siger Susann Carlsen, sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant i Køge.

Sommeren over åndede alt økonomisk fred og ro.

- I slutningen af august får vi så lige pludseligt at vide, at økonomien er helt hen i vejret, og de planlagte lønforhandlinger skal aflyses, siger Susann Carlsen.

Fortsat hurtig akut behandling

Henrik Villadsen, direktøren for Sjællands Universitetshospital forsikrer, at akutte og kræftsyge patienter fortsat skal behandles hurtigt og sikkert i Roskilde og Køge:

- Patienterne kommer ikke til at mærke det, vores stramme økonomiske kurs skal ikke gå ud over servicen for den enkelte, men der kan komme længere ventetid på elektive (planlagte, red.) operationer, siger Henrik Villadsen, der også ærgrer sig meget over, at universitetshospitalet er nødt til at udsætte flere planlagte forskningsprojekter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere