Historisk bedrift: Dansk racerkvinde vinder stort mesterskab i USA

Christina Nielsen fra Hørsholm i Nordsjælland er den første kvinde, der har vundet et større internationalt sportsvognsmesterskab.

Den danske racerkvinde Christina Nielsen skrev sig ind i motorsportshistorien, da hun lørdag aften vandt det amerikanske IMSA-mesterskab i GTD-klassen efter et dramatisk løb på Road Atlanta.

Med den flotte titel blev nordsjællanderen den første kvinde, der har vundet et større internationalt sportsvognsmesterskab.

Forud for det ti timer lange løb Petit Le Mans vidste Christina Nielsen og makkeren Alessandro Balzan, at hun blot skulle fuldføre hendes minimums køretid på tre timer for at vinde mesterskabet det prestigefulde mesterskab.

Det klarede Hørsholm-pigen let, og hun sluttede sammen med resten af sit team på tredjepladsen i løbet.

- Det er helt ubeskriveligt. Det er jo det her, alle racerkørere drømmer om. Vi har arbejdet hårdt for det hele året, så at stå som vinder af et IMSA-mesterskab er helt utroligt, fortæller 24-årige Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

Både Tom Kristensen og Jan Magnussen har tidligere vundet mesterskaber i IMSA-serien, men det var i andre bilklasser.

Sidste år missede Christina Nielsen Tudor-mesterskabet efter en dårlig dag i sæsonens sidste afdeling.

Christina Nielsen debuterede i år debuterede hun i Le Mans, hvor også hendes far, Lars Erik Nielsen, tidligere har været med.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik