Historiebøgerne om hovedstaden skal opdateres

Det er efterhånden længe siden, at hovedstadens historie blev skrevet ned - så nu skal historiebøgerne opdateres.

Sidste gang Københavns historie blev nedskrevet var i 1980'erne, men siden da har især udgravninger i forbindelse med Metrobyggeriet været med til at gøre os klogere på vores fælles fortid.

Derfor skal historien om vores hovedstad nu skrives på ny i et bogværk på i alt otte bind, der indeholder en opdateret historie efter de senere års arkæologiske fund og forskning.

quote Det er helt på sin plads, at vi nu får opdateret fortællingen om byens historie

Niko Grünfeld, Kultur- og fritidsborgmester, København, Alternativet

- De arkæologiske fund gjort under metroudgravningerne har tiltrukket stor opmærksomhed, og det er helt på sin plads, at vi nu får opdateret fortællingen om byens historie. Der er alt andet lige sket en del siden den sidste lignende udgivelse, siger kultur- og fritidsborgmester i København Niko Grünfeld fra Alternativet.

Den nye bogsamling udkommer i 2021, hvor den nye viden fra mere end 30 år vil blive indskrevet. Arkæologiske fund gjort i forbindelse med metroudgravningerne har bl.a. ført til ny viden om hovedstadens historie.

Forfatterkredsen tæller først og fremmest museumsinspektører og forskere fra Københavns Museum samt en række eksperter.

- Københavns Museum åbner sommeren 2019 dørene for helt nye udstillinger i Stormgade 18, og her vil den nye københavnerfortælling blive et rigtig godt supplement for dem, der vil gå i dybden med Københavns historie, siger museumschef for Københavns Museum Louise Jacobsen. 

Københavns Museum har i perioder haft op til 60 danske og udenlandske arkæologer i gang ved de kommende metrostationer langs Cityringen, og resultatet er tusindvis af fund. Der er blandt andet fundet en ny kirkegård, hvor Rådhuspladsen ligger i dag, hvilket vidner om en tidligere og mere udbredt bydannelse end hidtil antaget.

Faktaboks:

  • Sidst, Københavns historie blev udgivet i bogform som den kommende, var i 1980’erne.
  • Metroudgravningerne til Cityringen, der åbner i 2019, har resulteret i tusindvis af arkæologiske fund. Fundene fortæller en masse om Københavns historie, og i nogle tilfælde ændrer de ved det, vi hidtil har troet, vi vidste.
  • Etableringen af Ørestad og Nordhavn er befolkningsmæssigt de største udvidelser af selve København siden etableringen af brokvarterene i anden halvdel af 1800-tallet og indlemmelsen af Brønshøj, Sundby og Vanløse Kommuner i 1901.
  • Den nye udgave af Københavns historie udkommer i 2021, hvor den otte bind store udgivelse bl.a. vil kunne købes på Københavns Museum.

Bøgerne udstilles på Københavns Museum i Stormgade, der til næste år åbner dørene for en række helt nye udstillinger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik