Helsingør klar med havnerundfart om Kronborg

Efter flere år med stigende turisme i Helsingør, bliver det nu muligt for de mange tilrejsende at komme på en havnerundfart om Kronborg Slot

Havnerundfart er nok noget, de fleste forbinder med sejlads i Københavns Havn, men sådan behøver det ikke længere være i fremtiden.

I Helsingør har byen nu også fået sin helt egen havnerundfart, som med plads til 30 gæster ad gangen vil vise Kronborg frem fra vandsiden.

Havnerundfarten foregår med M/S Viking, der fra i dag sejler turister og andre nysgerrige på tur - blandt andet rundt om Kronborg.

Skiber er et ifølge VisitNordsjælland et godt sammenskruet og fuldt opgraderet og godkendt træskib med sjæl og charme, og som navigeres og sejles af den erfarne skipper Hans Hagerup fra Ålsgårde.  

Helsingør, Halsnæs og Gribskov Kommuner samarbejder via organisationen Maritim Turisme, der har spyttet 300.000 kroner i projektet.

Havnerundfarten varer en halv time med afgang fra Helsingør Kulturhavn. Der sejles frem til 3. september med seks afgange om dagen startende klokken 10.30.

Ruten går fra Kulturværftet i havnen, hvor der sejles rundt og ud igennem havneindløbet, ud at runde Kronborg fra søsiden, videre over mod Helsingør Nordhavn, som i øvrigt er Danmarks næststørste marina med ca. 1.000 bådepladser. Til sidst ind gennem marinaens havneindløb for at lægge til kaj på den store midterste mole.

Havnerundfart, Helsingør

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natascha Artikelfoto

playNatascha er tilbage i arbejde efter trafikuheld: "Her kan jeg mærke, at folk tror på mig"

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere