Nye p-pladser: Robot parkerer din bil under vandet

Fra det nye år kan københavnske bilister nu aflevere bilen mange meter under vandet.

Sikke en trængsel og alarm, lyder en julesang, og dét er der masser af i København, hvor cyklister, fodgængere og bilister flere steder må slås om pladsen. 

Men fremtidens løsning på at skabe mere plads i bylivet er nu klar til at blive taget i brug. 

Det skriver Amager Bladet. 

Den 2. januar kan byens biler således parkere hele 16 meter under Københavns Havn, hvor Realdania By og Byg og Züblin har bygget et tre etagers p-hus med plads til 350 biler. 

Robotten henter din bil

Og p-anlægget er ikke bare særligt, fordi det er lavet under vandet. Det er også automatisk, så københavnerne ikke selv behøver at begive sig ned i dybet. 

Bilisten afleverer sin bil i en elevator, som herefter selv bringer den til en plads ved hjælp af robot-teknologi. 

- De 350 biler, der kan parkere under jorden, ville fylde to km, hvis de holdt efter hinanden i gadeplan. Vi synes det er livskvalitet, fordi det giver bedre plads til bylivet, siger Peter Fangel Poulsen, projektchef hos Realdania By & Byg, til Amager Bladet. 

Allerede i 2010 lavede man af samme årsag i Københavns Kommune tre automatiske anlæg. 

Se her, hvordan p-anlægget fungerer. 

Prestigebyggeri får blandet modtagelse

P-kælderen er en del af det større nybyggeri BLOX - der skyder i vejret bag den kendte Langebro, ikke langt fra Frederiksholm Kanal og Den Sorte Diamant. 

Byggeriet er tegnet af den hollandske stjernearkitekt Rem Koolhaas' tegnestue OMA og skal både rumme boliger, kontorer samt Dansk Arkitektur Center og Dansk Design Center. 

BLOX er Realdania By og Byg's største enkeltstående projekt og har været 11 år undervejs.

De ny glaspartier ved vandet har dog fået en blandet modtagelse - blandt andet i Berlingske, hvor teaterchef og arkitekt Jon Stephensen har kaldt det "en katastrofe, et katastrofalt hus", fordi det ikke passer til omgivelserne i det gamle København. 

Se TV 2 Lorrys søndagsmagasin om BLOX herunder og bedøm selv, hvad du synes.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik