Fodboldstadion møder kritik: Bombarderes med høringssvar

Forvaltningen i Helsingør Kommune har modtaget over 1000 høringssvar i forbindelse med planerne om et nyt professionelt stadion i byen.

Helsingørs fodboldstadion lever i øjeblikket ikke op til DBU's krav for professionelle fodboldhold. 

Derfor går man med planer om at bygge et nyt stadion, som skal ligge ved idrætsanlægget på Gammel Hellebækvej.

Byggeriet kommer til at koste 57 millioner kroner, og planerne blev vedtaget af hele 23 ud af 25 byrådsmedlemmer. Alligevel møder fodboldstadionet nu modstand på sin vej. 

Planerne møder modstand

Forvaltningen i Helsingør Kommune er for øjeblikket i gang med at gennemgå høringssvarene i forhold til lokalplanen. 
Og de har nok at se til, for der er kommet over 1000 høringssvar.

Borgerne i Helsingør har blandt andet udtrykt utilfredshed med, at stadionet bliver rykket fra den nuværende placering på Nordre Strandvej. Samt at det nye stadion kommer til at skabe trafikale problemer ved Gammel Hellebækvej.

- Jeg synes, det er flot klaret af dem som er modstandere af stadionet, at de har kunne mønstre så mange som ville skrive. Men jeg synes ikke det er så overraskende med den bevågenhed der har været op til, siger formand for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget i Helsingør Kommunes byråd Jens Bertram til TV2 Lorry.

Han har ikke set svarene endnu, men han er overbevist om, at mange af dem har præcis samme indhold. 

Byggeri bliver forsinket

Da projektet blev præsenteret i februar var det drømmen, at det nye stadion skulle stå klar til FC Helsingørs første hjemmekamp i 2018. Det ser dog ikke ud til at kunne lade sig gøre længere.

- Vi kører med en utrolig stramt tidsplan og der skal så ganske lidt til før det bliver skubbet. Allerede da vi lagde planen frem var det lidt tvivlsomt om det kunne lade sig gøre til første kamp i slutningen af marts. Og nu tror jeg bare vi har erkendt, at det kan det ikke, siger Jens Bertram.

Byrådsmedlemmerne i Helsingør bliver først underrettet om, hvad der har stået i høringssvarene, på et møde i maj. Men formanden for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget forventer ikke, at der dukker noget op, som kommer til at forsinke byggeriet yderligere.

- Det eneste der kan forsinke det her væsentligt det er jo hvis der kommer et eller andet i høringssvarene, som gør at vi bliver nødt til at stoppe op eller måske helt lader vær med at bygge. Men jeg ved ikke, hvad det skulle være. For jeg har ikke hørt om det, siger Jens Bertram til TV2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik