FOA advarer mod omsorgssvigt

Massive nedskæringer på plejecenteret Kristiansminde i Roskilde vil få katastrofale konsekvenser for centerets beboere og pårørende. De må ganske enkelt vænne sig til, at omsorgs- og plejesvigt vil være en del af hverdagen.

Så barsk lyder meldingen fra fagforeningen Fag og Arbejde (FOA) efter, at Roskilde Kommune ifølge FOA-Roskilde har besluttet at skære 800 timer om måneden i den direkte pleje i aftentimerne, skriver DAGBLADET Roskilde.
- Vi må tage skarpt afstand fra disse planer. Normalt går vi ikke ud og advarer, men det har vi valgt at gøre i dette tilfælde, så ingen bagefter kan sige, at vi ikke sagde noget. Det her er simpelthen under lavmålet, det er helt forfærdeligt for de ældre på Kristiansminde, siger sektorformand i social- og sundhedssektoren i FOA-Roskilde Allan Kjærgaard-Pedersen.
Han lægger ikke skjul på, at nedskæringerne samtidig vil ramme de ansatte, som bliver tilbage.
- Det er klart, at dette vil øge nedslidningen, og mange vil søge væk, siger Allan Kjærgaard-Pedersen.
Han forklarer, at FOA har forsøgt at forhandle med Roskilde Kommune om en løsning.
- Kristiansminde har haft et overforbrug på budgettet. Men overordnet set har Roskilde Kommune ikke underskud på budgettet på ældreområdet. Vi har prøvet at få kommunen til at overføre midler til Kristiansminde, men i stedet er der blevet meldt nogle meget markante nedskæringer om aftenen på ældreområdet ud. De laver en nedskæring på aftenvagten på 800 timer om måneden på den direkte pleje og omsorg af de ældre på Kristiansminde, siger Allan Kjærgaard-Pedersen. Han forklarer, at der den seneste tid er holdt adskillige møder mellem fagforeningen og de ansatte fra Kristiansminde.
- Vi har holdt masser af møder med aftenvagterne. Flere af dem er brudt sammen, og alle har det rigtigt dårligt med det her, siger Allan Kjærgaard-Pedersen.
Roskilde Kommunes socialdirektør, Yvonne Barnholdt, afviser påstandene fra FOA og forsvarer de besluttede besparelser.
- Hvor der er to på vagt til et bestemt antal beboere på alle kommunens andre plejecentre, så er de fire på vagt på Kristiansminde. Samtidig har Kristiansminde brugt for mange penge. Kristiansminde har været overbemandet. Og det, jeg kan se, er, at Kristiansminde med ændringerne på ingen måde har dårligere vilkår til at løse opgaverne end på de øvrige plejecentre, hvor det fungerer fortrinligt, siger Yvonne Barnholdt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik