Flere vil være håndværker

Fremtid: Erhvervsskolen Nordsjælland har fået knap 20 procent flere ansøgere i år, så der nu er ventelister på flere uddannelser.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Drømmen om et arbejdsliv med mørtel, kagecreme eller ledninger har tilsyneladende fået ny næring i Nordsjælland.

Erhvervsskolen Nordsjælland har i år fået 19,6 procent flere ansøgere til erhvervsuddannelserne i forhold til sidste år. Det vækker selvsagt glæde på erhvervsskolen, selv om det så også betyder, at nogle må vente med at komme i gang med deres drømmeuddannelse.

- Vi har oprettet ventelister til nogle uddannelser som eksempelvis elektriker og konditor, men heldigvis har vi et nyt optag i oktober også, siger Tina Steinbrenner, vicedirektør på Erhvervsskolen Nordsjælland.

Hovedstadsregionen ligger notorisk lavest i andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse.

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at kun 14 procent af folkeskoleeleverne i regionen har valgt at søge ind på erhvervsuddannelse i år.

De nordsjællandske unges interesse i en håndværksuddannelse skal ifølge Tina Steinbrenner ses i lyset af, at der i Nordsjælland er gode jobmuligheder, når svendebrevet er i hus om knap fire år. Det falder sammen med en række store anlægsarbejder.

- I Nordsjælland er der planlagt en række store anlægsarbejder. Ny station, ny forsyning, supersygehus og ny bydel, så jeg tror, at der bliver en ekstrem efterspørgsel, og vores unge går en meget lys fremtid i møde, siger vicedirektøren.

Sidste år oplevede skolen også en stigning, men ikke i samme store omfang, og her tror Tina Steinbrenner, at debatten om erhvervsskolereformen har spillet ind.

Snakken om mangel på erhvervsuddannede i fremtiden og mulighed for videreuddannelse, har gjort indtryk på de unge. Derudover har nordsjællandske virksomheders interesse i at tage lærlinge også spillet ind, mener hun.