Fest i aften - eksamen i morgen: Kom med de unge til Distortion

TV 2 Lorry har allieret sig med fire gymnasieelever, der onsdag og torsdag skal lave reportager fra Distortions gadefester på Nørrebro og Vesterbro.

Hovedstadsområdets største gadefest er i gang.

Distortion er rykket ind på Nørrebro, og i morgen står Vesterbro for skud. 

Arrangørerne forventer 150.000 mennesker på gaden per dag, og når man kigger ud over den store folkemængde, er det helt tydeligt, at det er de unges fest. 

TV 2 Lorry har derfor teamet op med fire gymnasieelever, der vil vise folk i hovedstadsområdet, hvordan de oplever Distortion. 

Liv til byen

De fire gymnasieelever går i 1.G. på Ørestad Gymnasium, hvor de studerer på en særlig medielinje.

De har læseferie og eksamen i morgen, men de er godt forberedte, så det skal ikke stå i vejen for gadefesten i aften. 

To af de fire har været til Distortion før - heriblandt 18-årige Amalia Svejgaard der festede med for to år siden. 

Hun bor ved søerne i København og husker også Distortion fra sin barndom, hvor hun blev lidt skræmt af de mange fulde mennesker, der pludselig invaderede nabolaget. I aften er hun selv med i folkemængden.

- Det giver liv til byen. Det er en kæmpestor fest, hvor folk åbner op og snakker med hinanden og danser sammen, siger hun.

Byen skal kunne rumme det

Ifølge de fire gymnasieelever er årets Distortion en stor begivenhed for dem og folk i deres omgangskreds, men det er ikke noget, som alle ufravigeligt deltager i.

Faktisk mener de, det fylder mere for dem, der er en anelse yngre end dem selv. 

De mener alle fire, at København skal kunne rumme en begivenhed som Distortion - også selvom gadefesten har vokset sig kæmpestor over det sidste årti. 

- Det er så få dage om året, og det er noget, byen samles om - især byens unge. Politiet og arrangørerne gør jo virkelig meget for, at det hele forløber godt, og reglerne bliver overholdt, siger 18-årige Elvira Hebel. 

De unges synsvinkel

De fire gymnasieelever er blevet udstyret med professionelt kameraudstyr.

En af dem skal være vært, en af dem skal være fotograf, og de to andre skal hjælpe med alt det løse. 

De forventer selv, at deres reportager kommer til at adskille sig fra resten af mediedækningen.  

- Vi vil gerne vise, hvordan Distortion er for os. Vi vil vise det fra de unges synsvinkel og vise, hvor sjovt det er, lyder det fra 17-årige Petrine Eriksen.  

Nabobrok fylder uforholdsmæssigt meget i den gængse mediedækning, lyder det fra de unge. 

- Jeg synes ofte, man hører det her med "åh nej, nu er der fest i gaden, nu kommer de og hopper på vores biler igen". Der er ikke særlig meget fokus på det positive. For rigtig mange - helt sikkert langt de fleste - er Distortion jo super fedt, afslutter 16-årige Maja-Johanne Grundsted. 

Reportagerne fra gadefesterne på Nørrebro og Vesterbro vil blive vist i TV 2 Lorrys udsendelser kl. 19.30 henholdvis torsdag og fredag.  

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik