Falske politifolk på spil i København

Fire mænd, som har udgivet sig for at være fra politiet, er blevet varetægtsfængslet i København.

Lovens lange arm har fået fingrene i fire rumænske tyveknægte, som har udgivet sig for at være politibetjente og stjålet flere hundrede euro fra en udenlandsk turist i København. De fire mænd blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag og er nu blevet varetægtsfængslet i 13 dage.
Rumænerne erkender at være de gerningsmænd, som politiet har ledt efter, siden den kvindelige turist anmeldte episoden, der fandt sted på Esplanaden i København.
- Her sker der det, at den ene rumæner går over til turisten og beder om at få taget et billede, og så hun får kameraet og tager et billede, fortæller den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi, Dannie Rise.
- Derefter kommer de medsammensvorne over og udgiver sig for at være politifolk og siger, at man ikke må tage billeder her. Så vil de se hendes id-papirer, og hun afleverer hele sit portefølje af rejsedokumenter, billetter, pas og penge, tilføjer han.
De falske politifolk snupper 400 euro fra hende, men hun opdager udåden og løber efter mændene, som stikker af derfra i en hvid bil.
Kvinden får dog noteret registreringsnummeret, og det gav onsdag pote, da mændene røg i nettet ved en færdselskontrol.
Det er ikke første gang, at ordensmagten oplever, at kriminelle finder på at udgive sig for at være betjente.
- Op til sommerhalvåret sidste år havde vi også nogle episoder, som vi dog hurtigt fik sat ind overfor, fortæller Dannie Rise.
- Vi er meget på stikkerne, for vi gider det simpelthen ikke det her. Det er noget uvæsen. Når folk præsenterer sig som politi, skal det være politi og ikke rumænske tyveknægte, lyder det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik