Kabell forsvarer eftervederlag: "Gør det mig til pamper?"

Tidligere teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell fra Enhedslisten, forsvarer nu sin beslutning om at beholde eftervederlag.

Som tidligere teknik- og miljøborgmester i København har Enhedslistens Morten Kabell modtaget et eftervederlag på 503.000 kroner.

Det sker, selvom han i starten af januar er startet i et chefjob i det private erhvervsliv.

Kritiske røster - blandt andet i Enhedslistens eget bagland - har af den årsag argumenteret for, at Morten Kabell bør frasige sig pengene, da de mener, der er tale om dobbeltløn. 

Morten Kabell selv har indtil i dag forholdt sig temmelig tavs om sagen, men nu forsvarer han sin beslutning om at beholde eftervederlaget i et facebook-opslag. 

Vil finde et velgørende formål

- Det er vist ved at være tid til, at jeg fortæller min side af historien om eftervederlag, indleder han i opslaget. 

Derefter opstiller han et regnestykke og konkluderer, at når arbejdsmarkedsbidrag, skat, partiskat, feriepenge og et par andre poster er trukket fra, så resterer der et langt mindre beløb end udgangspunktet på 503.000 kroner i eftervederlag.  

- Der er godt 26.000 kroner tilbage. Gør det mig til pamper? Det må du selv vurdere. For min part vælger jeg her i løbet af vinteren at finde et velgørende formål, som modtager de 26.000 kroner. Hvad, ved jeg ikke endnu, skriver Morten Kabell i opslaget. 

Bredside mod finansordfører 

Enhedslistens finansordfører på Christiansborg, Pelle Dragsted, er en af dem, der har opfordret Morten Kabell til at frasige sig pengene.

Og det får Morten Kabell til at affyre en bredside mod netop Pelle Dragsted.

- Personligt er jeg både træt af og faktisk forurettet over at modtage kritik fra en som Pelle Dragsted. Han ved nemlig godt, at jeg følger partiets regler og anvisninger. Til gengæld glemmer Dragsted at fortælle, at folketingsmedlemmerne aldrig har betalt fuld partiskat til Enhedslisten. Han glemmer nemlig hver måned at betale partiskat af sit skattefri omkostningstillæg til sin folketingsløn: cirka 5.000 månedligt, lyder det i opslaget. 

Knap fire millioner i eftervederlag

I alt fem afgående borgmestre i København har tilsammen fået 3.889.698 kroner, da de forlod deres borgmesterposter ved årsskiftet.

Størrelsen på eftervederlaget afhænger af, hvor lang tid politikeren har beklædt borgmesterposten.

Venstres nu tidligere børne- og ungeborgmester, Pia Allerslev, fik 1.003.793,04 kroner, hvilket Socialistisk Folkepartis nu tidligere sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen, også gjorde. Den Radikale Anna Mee Allerslev, der fratrådte posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester umiddelbart inden valget, fik 878.318 kroner, mens Enhedslistens tidligere teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, og Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, hver har fået 501.896 kroner. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik