Efter voldsomme jordskred: Skovfoged advarer nysgerrige

Efter flere voldsomme jordskred råber en skovfoged nu vagt i gevær. Der er en grund til, at der er afspærret.

Et stykke af en trampesti og et udsigtspunkt ved Nakkehoved Fyr i Gilleleje er nu flere gange styrtet ned på stranden fra et fald på godt 30 meter. Den har taget en bænk med i faldet.

quote Erfaringen fra Naturstyrelsens arealer er, at mange trodser advarslerne og går helt ud til skrænten for at se, hvor galt det er. 

Ole Andersen, skovfoged ved Naturstyrelsen

Det får nu skovfoged Ole Andersen fra Naturstyrelsen til at råbe op til borgerne i området, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Hold jer på afstand. Der er en grund til, at der er spærret af, siger han til avisen. 

Han har ansvaret for opsynet med de nordsjællandske skrænter. Der er nu sat afspærring op omkring området, men Ole Andersen har erfaring med, at folk ikke respekterer det.

- Erfaringen fra Naturstyrelsens arealer er, at mange trodser advarslerne og går helt ud til skrænten for at se, hvor galt det er. Derfor plejer vi at tvinge publikum længere ind i landet ved at lægge fældede træer og grene hen over de stier, som er farlige at benytte. Det hjælper kun sjældent. Kort efter kan vi som regel se, at der bliver trampet nye stier ude ved kanten, hvor det er farligt at færdes, siger Ole Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Sådan så det ud efter det store skred den 28. december.

Politikere kalder på kystsikring

Politikerne i Gribskov efterlyser nu igen bedre kystsikring fra politikerne på Christiansborg.

For området ved Nakkehoved Fyr bærer præg af, af havet ofte tager en bid af skrænten.

- Det er jo et eksempel på, at hvis ikke vi får lavet en fælles politik sammen med staten, hvor vi får beskyttet vores kyster, så kan sådan noget som Nakkehoved Fyr jo lige pludselig være truet, siger Morten Ulrik Jørgensen, medlem af byrådet for Nytgribskov, til TV 2 Lorry. 

Den 21. januar kollapsede endnu en stor luns af skrænten på 4-6 meter over en strækning på 60 meter.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik