Efter togkaos: DSB giver togpendlere ekstra erstatning

DSB vil give sjællandske togpendlere en ekstra erstatning. Det sker efter flere måneder med aflyste tog.

DSB vil give pendlere på flere af deres sjællandske strækninger en ekstra kompensation via rejsetidsgaranti-ordningen.

Det sker efter flere måneder med aflyste tog som følge af, at en række gamle ME-lokomotiver har været taget ud af drift.

Der er tale om 20 procent ekstra i kompensation af månedskortprisen på de aktive pendlerkort i perioden den 26. januar til 31. maj 2018, og udbetalingen kommer til at ske gennem DSB Pendler Rejsetidsgaranti, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

- Det har været en helt særlig situation, hvor vores kunder har oplevet ændringer, der har grebet ind i deres hverdag. For pendlerne, der dagligt er afhængige af togene, har det udfordret deres hverdag. Derfor har vi besluttet, at en ekstraordinær situation som denne også kræver en ekstraordinær kompensation, siger underdirektør i DSB Kommerciel, Aske Wieth-Knudsen.

Gælder fem strækninger

Kompensationen vil gælde alle, der er tilmeldt DSB's rejsetidsgarantiordning på strækningerne København-Roskilde, København-Kalundborg, København-Ringsted, København-Nykøbing F. samt Roskilde-Køge-Næstved.

- Kunderne på disse strækninger har været mest berørt af den ændrede drift med aflysninger, togbusser og andet materiel, og på disse strækninger har vi mange pendlere. Derfor ønsker DSB at anerkende den tålmodighed, de faste kunder har udvist, siger Aske Wieth-Knudsen.

Kompensationen er til pendlere med aktive pendlerkort i perioden og de 20 procent beregnes i forhold til alle korttyper, der kan tilmeldes DSB Pendler Rejsetidsgaranti. Det gælder eksempelvis alle typer pendlerkort, Rejsekort Pendlerkort, Ungdomskort, Erhvervskort og Bus/Tog årskort.

Kunder, der er tilmeldt Pendler Rejsetidsgaranti, får automatisk den ekstra kompensation på gyldige aktive kort for perioden fra 26. januar og frem til 31. maj 2018. 

Kunder, der ikke er tilmeldt ordningen med sit pendlerkort, kan tilmelde kortet frem til 31. maj og få både ordinær og ekstra kompensation på det aktuelt gyldige kort frem til 31. maj 2018.

Det gælder ikke for kort, der er udløbet før tilmeldingen. Helt konkret bliver den ekstra kompensation udbetalt til kundens NemKonto den 17. juli 2018, hvor den er til rådighed få dage efter, oplyser DSB.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik