Arkiv foto Foto: Lorry

DSB forbereder sig på kæmpetab

DSBFirst økonomiske katastrofekurs kommer til at påvirke DSBs regnskab negativt med mindst 700 millioner.

Skandalen med det konkurstruede DSBFirst får DSB til at genåbne koncernregnskabet og hensætte et tab på mindst 700 millioner kroner, erfarer DR Nyheder.
      DSBFirst skylder over 300 millioner kroner til ejeren DSB. Hertil kommer et driftsunderskud på mindst 80 millioner kroner.
      DSBFirst økonomiske katastrofekurs vil påvirke DSB's regnskab negativt med mindst 700 millioner kroner, så det i forvejen historisk dårlige resultat på 173 millioner kroner i år 2010 bliver vendt til muligt dundrende underskud.
      DSB's bestyrelse træder sammen onsdag for at drøfte situationen og vurdere konsekvenserne af det årsregnskab som DSBFirst aflægger samme dag.
      DSB har ikke ønsket at kommentere sagen med henvisning til bestyrelsesmødet onsdag.
      Som DR Nyheder afslørede mandag, hæfter den skotske medejer, Firstgroup, ikke på noget kæmpegælden i DSBFirst, selvom det britiske milliardforetagende tegner sig for 30 procent af aktiekapitalen i selskabet.
      Og den aftale har tilsyneladende ikke været kendt for DSB's bestyrelse.
       Formand Mogens Granborg oplyser til DR Nyheder, at gælden og ikke mindst den lave forrentning af lånet er baggrunden for Kammeradvokaten foreløbige konklusion om ulovlig statsstøtte til DSBFirst.
      Mandag vedtog en enig forligskreds om DSB en plan B for den danske del af Kystbanen. Planen sættes i værk hvis DSBFirst går konkurs.