Dræbt kvindes datter: 'Var det mon det værd?'

Fredag eftermiddag blev to ældre kvinder dræbt, da en biljagt endte fatalt i Valbyparken. I dag besøgte datteren til en af de dræbte ulykkesstedet.

Igår endte en biljagt i Valbyparken fatalt. Det dramatiske scenarie endte med en påkørsel af to ældre kvinder, der begge døde på stedet.

Politiet havde eftersat to personer, der havde stjålet en bil i Københavns Sydvestkvarter. Efter biljagtens endeligt stod det klart, at biltyvene begge var unge drenge på henholdsvis 13 og 15 år.

I dag emmer der atter ro og fred i Valbyparken, hvor et diskret skilt og blomster er at finde på det sted, hvor de ældre kvinder mistede livet.

Blandt de fremmødte, som lagde blomster ved stedet, var også Vibeke Hviid, der er datter til den ene af de dræbte kvinder.

- Jeg fandt ud af det ved, at min bror ringede til mig. Politiet havde været hjemme hos en af mine brødre og fortalt, hvad der var sket, siger en tydelig rørt Vibeke Hviid til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det sker jo så pludseligt. Det er et trafikuheld, og lige pludselig, så er ens mor væk.

Vibeke Hviid beskriver situationen som en choktilstand, hvor hun mest af alt føler, at hun er i en osteklokke. Derfor har hun også fået trang til at komme til ulykkesstedet for at have en følelse af, at gøre noget.

- Jeg kan godt mærke, at jeg er i den der 'gøre gøre'-tilstand. Det hjælper mig for eksempel at tage herud og lægge blomster, siger Vibeke.

Vibeke stiller også spørgsmål til hele hændelsesforløbet, hvilket flere borgere også gør på det sociale medie Facebook.

- Det er da også vanvittigt, at politiet kører "dødskørsel" efter dem på stierne i en park. Det drejer sig om et simpelt biltyveri og ikke farlige terrorister, skriver Lykke Strømmen på Facebook, mens flere andre forsvarer politiets gerning med, at de er håndhæverne af loven.

Linda Eskildsen stiller på Facebook det simple spørgsmål: "Var politijagten det værd?" - og det spørgsmål stiller Vibeke også sig selv.

- Men jeg er da også sikker på, at politiet har deres gode grunde til at gøre det. Men spørgsmålet er der alligevel, siger Vibeke Hviid til TV 2 Lorry.

På grund af biljagtens tragiske udfald blev sagen hurtigt overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der nu skal vurdere, hvorvidt politiets eftersættelse af den stjålne bil var medvirkende til, at biljagten endte, som den gjorde.

Du kan se hele interviewet med Vibeke Hviid over artiklen og se og hør mere om sagen i TV 2 Lorrys udsendelse klokken 19.30 på TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik