Ejerboliger er en varm kartoffel i Ballerup, hvor mange pendler ind og ud af kommunen for at arbejde hver dag. De borgerlige vil derfor bygge flere ejerboliger. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Ballerup

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Ballerup lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Ballerup.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager afgør valget i Ballerup:

  1. I Ballerup deler antallet af billige lejeboliger vandene blandt politikerne. De borgerlige vil have flere ejerboliger, så de mange, der pendler ind i kommunen for at gå på arbejde, også vil slå sig ned der. DF derimod mener, at der er for få billige lejeboliger til de ældre, mens SF og Enhedslisten fremhæver, at der er kø til de almennyttige boliger - ikke til de private. S ønsker en lige fordeling af boligtyperne.
     
  2. Måden skolerne ledes på er til debat i Ballerup. Flere skoler er administrativt blevet slået sammen, men der er stadig undervisning på to forskellige steder. En leder styrer begge skoler, mens der er lokale pædagogiske ledere på hver skole. Det deler den røde fløj, hvor S mener, at systemet fungerer, mens Enhedslisten er imod den centrale leder. K, V og DF støtter op om den nuværende skolestruktur, men mener ikke, at eleverne klarer sig godt nok.
     
  3. For mange indvandrere i Ballerup er på overførselsindkomst – det mener de borgerlige, som blandt andet peger på andelen af sygemeldte indvandrerkvinder. De blå vil bruge Odense-modellen, hvor sygemeldte kvinders sygemeldinger blev gået efter i sømmene – og i et stort antal tilfælde viste de sig at kunne arbejde alligevel. Socialdemokraterne i Ballerup har afvist modellen og bliver nu kritiseret for at være berøringsangste. Enhedslisten mener ikke, at Ballerup har et problem og peger på, at det kan løses med individuelle samtaler.

TV 2 Lorry besøger Ballerup Centret den 31. oktober, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Ballerup bedre at kende. Læs mere her.

Læs også Her er der valgdebatter i Ballerup Kommune