Derfor er trafikken i Indre By blevet ekstra langsom

Bryghusbroen skal have repareret broklappen. Det spærrer Christians Brygge og flytter trafikken til blandt andet Stormgade, som er en af Københavns store busgader.

Hvis der fandtes et danmarksmesterskab i bybusforsinkelser, kunne Movias buslinje 66 mod Emdrup tirsdag eftermiddag sagtens være et bud på en vinder.

Hele 74 minutter er bussen forsinket, mens også linjer som 1A, 2A, 9A og 26 er voldsomt forsinkede for tiden. Langt de fleste afgange kører med en halv times forsinkelse i begge retninger.

Og sådan bliver det nok ved lidt endnu. I fredags gik Københavns teknik- og miljøforvaltning nemlig i gang med at renovere Bryghusbroen ved Det Kongelige Bibliotek.

Ny broklap skal installeres

Broen, der forbinder Slotsholmen med resten af København, blev opført helt tilbage i 1935 og skal have skiftet broklappen, og derfor er broen helt lukket for trafik frem til 24. juli.

- Teknik- og miljøforvaltningen vil i dialog med de udførende entreprenører sørge for at minimere generne mest muligt. Dog vil der i hele anlægsperioden blive udført renoveringsarbejder ved Bryghusbroen, og der vil derfor være perioder med støj, støv og et begrænset areal at færdes på, skriver forvaltningen i en pressemeddelelse. 

Danmarks største flydekran, Samson, hjælper med afmonteringen af den 220 tons tunge broklap, der bliver sejlet til Refshaleøen, hvor den vil blive istandsat indtil oktober. Fra den 25. juli er en midlertidig klap monteret, og indtil da må buspassagerne altså væbne sig med en god portion tålmodighed.

Massiv kø hele dagen

For selv om det kun er linje 66, der er direkte påvirket af renoveringen, så havner meget af trafikken i Stormgade, hvor de fire andre buslinjer passerer. Der opstår derfor massive køsituationer store dele af dagen – og det kan betyde, at der er ganske langt mellem busserne.

Tingenes noget langsomme tilstand i Indre By irriterer realitypersonligheden og tv-værten Ibi Makienok:

- Det resulterer i dag i at stykket mellem Den sorte Diamant og Mariott er lukket af - således at al trafik i Kbh - altså Danmarks hovedstads biler blir dirigeret gennem stormgade. For dem af her der ik ved hvad Stormgade er. Det er et gadekær og en and fra at være en idyllisk sidegade, skriver hun på Facebook og kommer med en opfordring:

- Lad os alle rulle vinduet ned foran Borgen og ønske tillykke med infrastrukturen, harcellerer hun. 

På Rejseplanen.dk kan du se, hvor forsinket busserne er fra netop dit stoppested.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik