Carlsberg fyrer op mod 150 medarbejdere

Carlsberg rammes hårdt af krisen. Nu skal der spares for at rette op. Og der skal også fyres i Danmark.

Krisen kradser hos Carlsberg i Valby og i resten af Europa. Og nu kan de ansatte hos Carlsberg mærke det på helt tæt hold, da 130-150 af bryggeriets ansatte får en fyreseddel stukket i hånden.
      Det er de såkaldte hovedkontors-funktioner, der skal reduceres kraftigt på tværs af Europa. Og af dem skal de cirka 95 findes på kontorerne i Valby, i Polen og i Schweiz.
      Der var lagt op til en fyringsrunde, allerede da koncernen kom med kvartalsregnskab tidligere på måneden.
      Her var det ord som modvind, dårligt vejr og vanskelige markedsforhold, der forklarede, hvorfor det ikke gik så godt for Carlsberg.
      Det er konkurrencen om kunderne, der nu slår ud i lys luen med fyringer:
      - Vi forbereder os på udfordrende markedsvilkår i de kommende år i Europa. Vores svar er at fokusere på færre men meget vigtige aktiviteter og samtidig eksekvere dem med større effekt, siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen i en kommentar.
      - Dette betyder også, at der vil være projekter eller aktiviteter, som vil blive valgt fra eller nedprioriteret, siger koncernchefen.
      I årets første ni måneder måtte man i Carlsberg se overskuddet før skat skrumpe med mere end en milliard kroner fra 7,47 milliarder kroner i perioden 2010 til 6,26 milliarder i årets første ni måneder af 2011.
      Og nu skal der reorganiseres i Carlsberg.
      - Vi har set på, om vi kan finde nye og mere effektive måder at arbejde på, på tværs af hele Carlsberg Gruppen, siger koncernchefen.
      Eksempelvis vil man samle styringen af indkøb, produktion og logistik i Europa i Schweiz. Organisationen vil være på plads med udgangen af 2012. Og produktionen skal tilrettelægges effektivt, så kunderne får varerne til tiden.
      - Datterselskaberne i landene kan dermed fokusere hundrede procent på kunder og forbrugere, siger Jørgen Buhl Rasmussen.
      Fyringsrunden har betydet, at man i år har aflyst julefrokosten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik