02:05

I Høje-Taastrup skal kriminelle bandemedlemmer jages med alle tænkelige midler.

Byråd erklærer krig mod banderne

I Høje-Taastrup Kommune har man afsat en ekstra million i næste års budget, der skal styrke indsatsen mod kriminelle bandemedlemmer.

I Høje-Taastrup har der i årevis været problemer med bander - blandt andet i det socialt udsatte boligområde Taastrupgaard.

I foråret og i forsommeren oplevede man dog, at situationen spidsede til, og der var blandt andet en skudepisode, hvor en person blev skudt i benet. 

- Situationen her i Høje-Taastrup er - og sådan tror jeg, det er overalt i Hovedstadsområdet - at vi har oplevet en optrapning i konfliktniveauet mellem forskellige bandegrupperinger, fortæller borgmester i Høje-Taastrup, Michael Ziegler, Kons., til TV 2 Lorry.

Læs også Maskeret bande truer familiefar: Nu råber han borgmesteren op

Ramme på pengepungen

Byrådet har nu besluttet at styrke indsatsen mod kriminelle bandemedlemmer. Det drejer sig især om tiltag, der skal ramme de kriminelle bandemedlemmer på pengepungen. 

- Vi vil sætte hårdt mod hårdt på flere fronter. For det første i jobcenteret - hvis man er ledig og er kriminel, så vil man fremover opleve at blive kaldt hyppigere til samtale, og der vil blive stillet skrappere krav. Det andet er vores indsats imod socialt bedrageri, her vil man opleve, at det vil blive yderligere fokuseret lige netop på dem, som vi ved er involveret i kriminelle aktiviteter. Det tredje er forældrepålæg - altså den mulighed vi har for at gå efter dem, der ikke løfter deres forældreansvar, fortæller Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Læs også Bander og skyderi: Nu opretter politiet visitationszone

Strammet skruen

Derudover vil kommunen bruge den såkaldte Al Capone-metode. 

- Det går ud på, at alle myndigheder kigger på alle forhold omkring de kriminelle bandemedlemmer, og så kigger de på, hvad har vi, som vi kan ramme dem med. Det kan for eksempel være et forbrugsmønster, der ikke afspejler det officielle indtægtsniveau, fortæller borgmesteren. 

Tiltagene skal nu til at implementeres, og byrådet har ifølge borgmesteren afsat en ekstra million til indsatsen i næste års budget. 

- Vi har strammet på alle de skruer, vi mener, at vi som kommune kan stramme og gjort alt, hvad vi kunne komme på, for vi vil det her til livs, og det skal gå hurtigt, afslutter Michael Ziegler.