Brandvæsen kører forgæves hver anden gang

Blinde alarmer udgør mere end hver anden udrykning for Nordsjællands Brandvæsen. Det er spild af ressourcer, siger beredskabsdirektør.

Mere end hver anden udrykning - 55 procent - for Nordsjællands Brandvæsen er til en blind alarm, viser tal fra Nordsjællands Brandvæsen, der dækker Allerød, Hørsholm, Rudersdal og Fredensborg kommuner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Blind alarm er når en automatisk brandalarm, som mange virksomheder og instutioner har installeret, alarmerer brandvæsnet ved en fejl.

Det giver spild af ressourcer, mener beredskabsdirektør i Nordsjællands Brandvæsen, Lars Rosenwanger, der dog påpeger, at det er en nuanceret problemstilling.

- Højere befolkningstæthed og mere industri betyder flere alarmanlæg, og det vil kunne ses i antallet af blinde alarmer. Derfor er antallet af blinde alarmer højere i hovedstadsområdet, Nordsjælland og Nordvestsjælland end i resten af landet, siger Lars Rosenwanger, der gerne vil have antallet bragt ned.

Automatiske alarmsystemer i nyere bygninger er skyld i mange af de blinde alarmer, forklarer Steffen Haagensen, forebyggelseschef i Nordsjællands Brandvæsen.  

Ifølge Nordsjællands Brandvæsen havde de 1.011 udrykninger i 2017, og heraf var 551 af dem blinde alarmer. I 2016 var antallet af blinde alarmer 454, og der er dermed sket en stigning.

Chef for Beredskabsstyrelsens Center for Viden og Analyse, Bo Torp Henriksen, siger, at der er taget tiltag for at forhindre de blinde alarmer i form af et gebyr.

- En af baggrundene for at indføre gebyrer var netop, så der var nogle konsekvenser for anlægsejerne, hvis man ikke passer på, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik