Borgmester vil bruge autocamper mod bander

Overborgmester Frank Jensen vil blandt andet opstille mobile politistationer i kampen mod banderne. Men politiet afviser idéen.

Det har været en voldelig sommer i hovedstaden, hvor der er skudt adskillige gange på gadene.

Københavns Politi har som en konsekvens udvidet og forlænget visitationszonen, der nu dækker hele Nørrebro, dele af Østerbro, Bispebjerg, Husum og Brønshøj. 

Torsdag er overborgmester Frank Jensen (Soc.Dem.) så kommet med tre konkrete bud på, hvordan han mener, man skal komme de kriminelle grupperinger til livs i hovedstaden. 

Han ønsker blandt andet, at man opsætter mobile politistationer i belastede områder som eksempelvis Krakas Plads, Blågårds Plads og Sigynsgade på Nørrebro. 

Og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (Rad.V.) bakker op om ideen. 

Autocamper har tidligere været i brug

Konceptet er tidligere brugt af blandt andet Københavns Vestegns Politi, der opsatte en autocamper i tiden efter drabet i Elverparken i Herlev for at få flere borgerhenvendelser.

Autocamperen er desuden for tiden udlånt til kollegaerne hos Østjyllands Politi, hvor også banden Loyal To Familia skaber utryghed.

Men Københavns Politi afviser pure at de mobile politistationer skulle være løsningen på den nuværende bandekonflikt i hovedstaden:

-  Autocamperen er rigtig godt redskab mange steder i politiet, og som du selv er inde på, har vi brugt den før. Men i den nuværende situation med de skyderier, der er, er det vores vurdering, at de mobile indsatspatruljer er en bedre måde at bruge ressourcerne på, siger politiinspektør Poul Kjeldsen til TV 2 Lorry.

- Vi har valgt at udvide visitationszonerne, fordi skyderierne fortsætter. Og vi ønsker fortsat at skabe tryghed for borgerne og forhindre, at bandemedlemmerne bærer våben, siger han.

Sådan vil overborgmesteren stoppe banderne

Professor: Pas på visitationszonerne

Visitationszonen har indtil videre ført til fund af 12 våben, 17 anholdelser og 328 visitationer i sine første uger. 

Men selvom visitationerne kan være et godt redskab, så skal politiet være påpasselige med at bruge dem i flæng, har professor i forebyggelse af bandeinvolvering Line Lerhce Mørch tidligere fortalt til TV 2 Lorry:

- Visitationszoner kan være et vigtigt redskab, når der er akutte konflikter og situationer med mange våben.

- Men hvis man gør det for længe eller for bredt, er der en fare for, at man kommer til at mistænkeliggøre og måske visitere nogle med en særlig profil, som typisk er unge mørkhårede mænd.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere