Foto: Kenneth Jensen

Borgmester-dyst på cykel: Se hvem der fører feltet

Borgmestrene i Albertslund, Høje Taastrup, Hvidovre, Fredensborg, Ballerup, Frederikssund og Furesø kommuner har byttet bilen ud med jernhesten.

Bykonger og en enkelt bydronning har i majmåned travlt med at trappe i pedalerne.

Syv borgmestre har sagt ja til udfordringen om at skifte bilen ud med cyklen minimum tre dage om ugen i maj måned.

Og her halvvejs i projektet er det tydeligt, at den borgmester, der valgte at låne en el-cykel, har fået flest kilometer i benene i arbejdsmæssig sammenhæng.

John Schmidt Andersen fra Frederikssund har i løbet af de første 14 dage cyklet 196 km og det er markant mere end de seks kolleger, der kører på deres egne helt almindelige cykler.

Og ifølge en pressemeddelelsefra SUPERCYKELSTIER er John Schmidt Andersen ikke i tvivl om, at det er på grund af el-cyklen, at han får cyklet så meget, som han gør.

- Jeg synes, det er en fordel med en el-cykel. Jeg har ni kilometer på arbejde, og dem kan jeg køre på 20 minutter, fordi jeg har en el-cykel. Den gør også, at jeg ikke sveder så meget, og derfor ikke behøver at gå i bad og skifte tøj, når jeg kommer frem. Og de dage, hvor jeg har møder eller arrangementer internt i kommunen, der bruger jeg også cyklen. Det kan sagtens lade sig gøre, og jeg vil klart opfordre andre til at gøre det samme, siger John Schmidt Andersen.

Borgmestrene cykler for sundhed, miljø og mindre trængsel

De øvrige deltagende borgmestre har også trampet godt til de første 14 dage af maj – på deres helt almindelige cykler.

En af dem er Michael Ziegler fra Høje Taastrup, der har cyklet 62 km

- Udfordringen har givet mig det lille skub, der skal til for at tage cyklen i stedet for bilen. Det har jeg gjort de dage, hvor jeg kan se, at jeg fint kan klare mig uden bil. Afstanden fra mit hjem til rådhuset er kun 5,5 km, og det kan jeg fint klare uden at blive gennemblødt af sved, når jeg når frem. Så der er egentlig ikke nogen undskyldning, lyder det fra Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler.

Så langt har borgmestrene cyklet

John Andersen, Frederikssund, 196 km.
Jesper Würtzen, Ballerup: 105 km.
Thomas Lykke Pedersen, Fredensborg: 76 km.
Ole Bondo, Furesø:  68 km.
Helle Adelborg, Hvidovre:  62,25 km.
Michael Ziegler, Høje Taastrup: 62 km.
Steen Christiansen, Albertslund: 15 km.