Bolig for én million: Her får du 18 og 320 kvadratmeter

Pladspalads eller mikrohus? Der er stor forskel på hvor meget bolig du kan få for en million kroner.

Arkivfoto fra København. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Skal du presse dig sammen i en bolig svarende til et kollegieværelse?

Eller kan du tværtimod folde hele møblementet ud i et kæmpehus på over 300 kvadratmeter? 

Svaret findes i postnummeret. 

Langt billigere sydpå

Boliga har opgjort salgskvadratmeterprisen for villaer og rækkehuse solgt i år. Og her ses sammenhængen mellem plads og postnummer meget tydeligt. 

Hvis man drømmer om hus i København, så skal man nok til at muge væsentligt ud i ejendelene. Her får man nemlig bare 18 kvadratmeter for en million. 

Omvendt er der udsigt til hele 320 kvadratmeter i lollandske Rødby. 

Der er visse lyspunkter på boligmarkedet i landdistrikterne, men overordnet set er det bykommunerne, der oplever det største ryk-ind af nye indbyggere, og det bliver afspejlet i priserne. 

Frederik Rovsing, boligøkonom og Boliga-direktør 

Bykommuner oplever opsving

Den store forskel på, hvor meget man får sine penge rundt omkring i landet, viser ifølge boligøkonom og Boliga-direktør Frederik Rovsing, at opsvinget på boligmarkedet ikke har ramt hele Danmark.

- Der er visse lyspunkter på boligmarkedet i landdistrikterne, men overordnet set er det bykommunerne, der oplever det største ryk-ind af nye indbyggere, og det bliver afspejlet i priserne.  I de mindre by- og landsbysamfund kan det samtidig være svært at opnå realkredit-finansiering til husene, og derfor er køberskaren ofte reduceret til folk, der enten kan købe kontant eller opnå finansiering via et pantebrevslån, siger Frederik Rovsing i en pressemeddelse.

Tjek hvad du kan få for en million i dit postnummer - eller drømmepostnummer - ved at trykke her.

Læs også Syv gode juleråd: Indbrudstyve elsker åbent hus

 Boliga har opgjort salgskvadratmeterprisen for villaer/rækkehuse solgt fra januar til november 2017. Der er kun medtaget postdistrikter med minimum 20 salg i perioden.

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret