Foto: Simon Skipper - Scanpix

Biblioteker får nyt system: Fire dage uden udlån

Københavns Biblioteker får nyt biblioteksystem. Det betyder, at du de næste fire dage ikke kan låne, aflevere eller reservere bøger på bibliotekerne.

Hvis du har en bog du virkelig gerne vil låne på biblioteker i København, så er du nødt til vente et par dage.

Københavns Biblioteker indfører nemlig et nyt bibliotekssystem, som gør, at det blandt andet ikke er muligt at låne, aflevere eller reservere materialer mellem mandag den 6. november og torsdag den 9. november. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Derudover vil det ikke være muligt at bestille materialer, som fjernlån via bibliotek.dk indtil den 12. november.

- Med det nye system bliver det bl.a. lettere for bibliotekerne at formidle fysiske bøger, e-bøger og digitale tilbud bedre til borgerne, samt at give brugerne let adgang til databaser og nettjenester, skriver kommunen i pressemeddelsen.

Læs også Kommunalvalg: Nu kan du brevstemme flere steder

Stadig adgang til biblioteket

Det nye bibliotekssystem har navnet 'Cicero' og bliver udover København også implementeret i 97 andre kommuner på tværs af landet. Det vil gøre samarbejdet mellem bibliotekerne stærkere.

Selvom det ikke er muligt at låne bøger på Københavns Biblioteker, så er bibliotekerne stadigvæk åbent. Så der er adgang til biblioteksrummet, så du har mulighed for at læse bøger og blade, holde studiegruppemøder eller deltage ved biblioteksarrangementer.

Borgerservicehar også åbent som normalt, og det vil være muligt at brevstemme til kommunalvalget.

Du kan finde flere informationer om det nye bibliotekssystem, og hvad det betyder for dig her.

Læs også "Komisk" spørgeskema undrer: "Hvilket køn er biblioteket?"