Beskæft-egnen: Historisk lav ledighed i Ishøj og Vallensbæk

Jobcenter Vallensbæk har oplevet et stort fald i antallet af ledige i de to kommuner, som jobcenteret servicerer.

Arbejdsløsheden er på et historisk lavt niveau i kommunerne Ishøj og Vallensbæk.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser et fald i ledigheden i juli måned for begge kommuner, hvis jobindsats er samlet under Jobcenter Vallensbæk.

Ledighedsprocenten i Vallensbæk er 2,8 procent, hvilket er 0,8 procent lavere end i januar. I samme periode er Ishøjs ledighed faldet fra 6,3 procent til 4,8 procent. Begge dele er historisk lavt, skiver Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse.

- De flotte tal for beskæftigelsen viser, at Vallensbæks skarpe fokus på vækst og et tæt samarbejde med virksomhederne bærer frugt for dem, som det handler om, nemlig borgerne, siger Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K), og fortsætter:

- Resultaterne skyldes i høj grad også borgernes egen vilje til at være selvforsørgende, hjulpet af en toptunet beskæftigelsesindsats. Jeg glæder mig over resultaterne, der giver inspiration til at fortsætte indsatsen.

Det samlede antal Vallensbæk-borgere på forsørgelse er faldet med mere end 400 personer fra januar til august.

For modtagere af ordinære dagpenge og sygedagpenge nærmer det sig et fald på næsten en tredjedel.

Det glæder naturligvis lederen af beskæftigelsesindsatsen:

- Vi satser på at vende flest mulige ressourcestærke ledige i døren, så de hurtigt kommer ud af ledighed igen. De borgere, der skal have bistand til at finde deres plads på arbejdsmarkedet, får den hjælp, de har brug for. De opmuntrende resultater er også et skulderklap til det lokale erhvervsliv, der tager et stort medansvar, siger René S. Mikkelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik