Beredskabet i Danmark er hævet

Rigspolitiet har valgt at hæve det nuværende beredskab fra "forhøjet" til "markant forhøjet". Beslutningen er taget tirsdag aften i kølvandet på terrorangrebet i Paris, hvor 129 mennesker mistede livet.

Beredskabet i Danmark er inddelt i fem niveauer, hvoraf det daglige beredskab er første niveau: Dagligt beredskab, Let forhøjet beredskab, Forhøjet beredskab, Markant forhøjet beredskab og Fuldt etableret beredskab. Det er Rigspolitiet, har valgt at hæve det nuværende beredskab til det næsthøjeste niveau. Det bekræfter vagtchef ved Nordsjællands Politi, Michael Gammel overfor TV 2.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er valget truffet, fordi Rigspolitiet har vurderet, at der efter angrebet i Paris er en øget risiko for terror i Danmark. Avisen skriver dog, at beslutningen ikke er baseret på en konkret trussel om terror. Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, Thomas Kristensen, siger til TV 2, at man ikke har nogle kommentarer.

"Markant forhøjet beredskab" indebærer følgende:

- Ledelse og nøglepersoner i relevante myndigheder indkaldes og iværksætter foranstaltninger, der kan afværge eller begrænse omfanget af skader som følge af den aktuelle situation.

- Der indkaldes de fornødne indsatsstyrker.

- Der træffes beslutning om, hvorledes den samlede indsats skal gennemføres, herunder koordinationen mellem de involverede myndigheder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere