Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Banedanmark: Ikke en fejl at bomme var oppe da toget kom

Bommene i Hornbæk gjorde fuldstændig det, de skulle i dag, lyder det fra Banedanmark.

- De ting, vi har oplevet tidligere, og det vi oplever i dag, har intet med hinanden at gøre. Det er to helt forskellige sager.

Det siger teknisk direktør hos Banedanmark, Søren Boysen, om de bomproblemer borgere i Hornbæk oplevede i dag - og som de føler, de har oplevet mange gange tidligere. Nemlig at bommene ved jernbaneoverskæringerne ikke altid går ned, som de skal, når der kommer et tog. 

Læs også Hornbæk-borgere ikke beroliget: Igen bomproblemer

Men ifølge Søren Boysen skyldtes den hændelse, som en borger i dag har lagt ud på facebooksiden "Vores Hornbæk", ikke problemer med bommene. Faktisk har de tekniske anlæg gjort, som de skulle, trods det at bommen ikke var nede, da toget passerede.

Søren Boysen forklarer, at fejlen lå et helt andet sted, nemlig i et sporskifte. Den fejl betød, at toget ikke kunne forlade Hornbæk Station planmæssigt. Og da der var gået mere end tre minutter, gik bommen ved jernbaneoverskæringen op igen, fordi der ikke var kommet et tog. Og det er helt efter bogen.

Læs også Beboere advarer mod livsfarlig jernbane

Lokoføreren gjorde i den situation det, han skulle. Han rangerede stille og roligt toget forbi, forklarer Søren Boysen.

Vi har ikke sluppet vores fokus på de her overkørsler

Teknisk direktør, Banedanmark

Banedanmark mener ikke længere, der er fejl på overkørslerne i Hornbæk.

- Vi mener, at de ændringer, vi har foretaget, har fjernet de fejl, der var. Men hvis nogen har en anden opfattelse, end vi har, vil vi gerne høre om det, lyder det fra Banedanmarks tekniske direktør.

- Vi har ikke sluppet vores fokus på de her overkørsler, siger Søren Boysen.