Årets høst giver brede smil

- Det er den nemmeste høst i mands minde. Og det bliver et rigtigt godt år for planteavlerne. Sådan lød meldingen i går fra førerhuset på den mejetærsker, som direktør Niels Peter Ravnsborg, Agrovi høstede vårhvede med på sine marker ved Nr. Herlev.

Som chef for de nordsjællandske landboeres rådgivningscenter vurderer han, at 90 procent af kornhøsten på egnen nu er i hus, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Årets høst vil give indtjening for første gang i flere år, og det vil have den psykologiske effekt, at folk får troen på erhvervet igen, siger Niels Peter Ravnsborg. Prisen på hvede er oppe på 180 kroner tønden, så Niels Peter Ravnsborg glæder sig og har solgt sin høst - og en del af næste års.

- For fem år siden var prisen også på cirka 180 kroner - for så at falde til 65 kroner det følgende år, siger han.

De høje priser og den gode høst gælder næsten alle afgrøder, fortæller planteavlskonsulent Henrik Larsen, Agrovi.

- Især rapsen giver mere udbytte end nogensinde før. Kombineret med det gode vejr, så ser det lyst ud. Skal man endelig finde nej-hatten frem, så betyder de høje priser, at svineavlerne og kvægavlerne skal betale mere for foderet, siger han.

- Kvaliteten er i top, afregningspriserne er høje, jorden er tør og kornet ligeså, så der løber ikke udgifter på til tørring hos korn- og foderstoffirmaerne, forklarer Niels Peter Ravnsborg, der glæder sig over situationen - især efter flere år i træk, hvor høsttiden har været usædvanlig fugtig, og det har været en kamp at få pengene hjem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik