Årets gang i Parken

Årets gang i Parken Sport & Entertainment 2010:

* 22. februar: Bestyrelsesformand Flemming Østergaard meddeler, at han træder tilbage som formand på generalforsamling den 23. april. Han siger, at en af årsagerne er, at "de sidste måneders voldsomme fokusering på min person har været meget krævende og efter min mening unuanceret".

* 26. februar: Selskabet melder om et underskud før skat på 250 millioner kroner i 2009. For 2010 forventer man et underskud på 100 millioner.

- Parkens bestyrelse peger på Lars Johansen, tidligere direktør for FIH Erhvervsbank, som ny formand.

* 9. marts: Det kommer frem, at redningsplanen for Parken kommer til at betyde fyringer af 115 ansatte - eller 12 procent af medarbejderne.

- Parken vil hente omkring 500 millioner kroner på en aktieudvidelse. Nordea skal have 90 procent af pengene for at nedbringe selskabets gæld til banken.

* 5. maj: Parkens fodboldhold FCK bliver danmarksmestre.

* 10. maj: Parken fik i årets tre første måneder et underskud før skat på 51,6 millioner kroner.

* 20. maj: Det kommer frem, at storaktionær Erik Skjærbæk er blevet irettesat af formanden for at komme for sent til møde - hvilket får Skjærbæk til at stillet mistillidsvotum til Lars Johansen.

* 26. maj: Bestyrelsen tilbagekalder titlen som æresmedlem hos Flemming Østergaard, angiveligt fordi han har ført sig for meget frem, da FCK vandt mesterskabet.

* 17. juni: Storaktionær Karl Peter Skovgaard er parat til at sælge FCK - det er formand Lars Johansen ikke.

* 22. juni: Lars Johansen trækker sig fra formandsposten. Hans Munk Nielsen tager over.

/ritzau/