Anklager festival for at udnytte regel

Roskilde Festival har udnyttet, at regler ikke virker med tilbagevirkende kraft. Det siger advokat Tyge Trier, som repræsenterer en svensk og to danske familier, der var blandt de berørte efter ulykken på Roskilde Festival, hvor ni unge mænd mistede livet i forbindelse med en koncert på Orange Scene med det amerikanske band Pearl Jam, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Den regel, der handler om godtgørelse ved grov uagtsomhed, kom først i januar 2003. De regler, der gjaldt i 2000, var ikke gode nok, og for mig at se har Roskilde Festival udnyttet det. Vi har måttet erkende, at regler ikke virker bagud, siger han.

Hos Roskilde Festival erkender udviklingschef Esben Danielsen, at det set udefra kan virke uforståeligt, at festivalen ikke har villet påtage sig det juridiske ansvar for ulykken.
- Men vi har lige fra start sagt, at det skal være op til retssystemet at vurdere, om der skal udpeges skyldige. Og så kan det være svært for familierne at forstå, når retten siger, at der var tale om en ulykke, hvor ingen kan dømmes, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere