Alternativt partnerskab skal få Tingbjerg af ghettolisten

To almene boligorganisationer indgår i et samarbejde med et privat ejendomsselskab om udvikling af Tingbjerg. 1000 nye boliger er på vej.

Tingbjerg har i mange år lidt under et blakket ry, men nu kan nye tider være på vej for bydelen.

De to almene boligorganisationer fsb og SAB har indgået et partnerskab med det danske ejendomsselskab NREP om at udvikle 1000 nye boliger i området.

De skal være med til at løfte Tingbjerg og på den måde gøre det attraktivt at bosætte sig i bydelen.

Ny strategi for Tingbjerg

- Vi har gennem en årrække taget mange initiativer for Tingbjerg. Vi har renoveret og udviklet området, og vi har styrket vores beboere. Det har haft en positiv effekt, men den helt store udfordring er, at Tingbjerg ikke er en del af den blandede by. Det kan vi kun løse ved at ændre beboersammensætningen, så vi kan tiltrække nye familier til Tingbjerg, og så vi kan give de familier i Tingbjerg, som har lyst til at investere i egen bolig en mulighed for at blive i området, siger formand for SAB, John Bøgelund Sørensen.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at parterne i aftalen selv vurderer partnerskabet som værende nyskabende. Det er nemlig ikke ofte, at almene boligorganisationer frasælger jord til privat boligbyggeri.

- Med vores unikke partnerskab laver vi boligpolitik på en helt ny måde, og vi tror på, at det kommer til at starte en meget positiv udvikling i Tingbjerg, så vi en gang for alle kan få Tingbjerg af den såkaldte "ghetto-liste", siger Steen Søndergaard, der er formand for fsb.

Gode udsigter for Tingbjerg

De 1.000 nye private boliger skal sammen med de 2.300 eksisterende almene boliger danne rammen om et nyt og mere blandet Tingbjerg. 

Med rækkehuse og ejerlejligheder forventer man at tiltrække 3.000 nye borgere til Tingbjerg, og Rasmus Nørgaard, der er medstifter af ejendomsselskabet NREP, ser da også lyst på udsigterne for Tingbjerg:

- Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig til en meget attraktiv bydel. Tingbjerg ligger kun otte kilometer fra Rådhuspladsen, har natur til tre sider, og området har stærke foreninger og gode forudsætninger for et aktivt udeliv. Vi glæder os til, at vi med blandede ejerformer kan bidrage til den fortsatte positive udvikling i Tingbjerg, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik