Alice reddede sin mands liv, da han faldt om med hjertestop

Alice Friis Hansen gav livreddende førstehjælp, da manden Peter Friis Hansen faldt om med hjertestop under løbetur. Nu er hun nomineret til pris.

Da Peter Friis Hansen faldt om under en løbetur i St. Dyrehave i december 2016, var han formentlig død, hvis ikke konen Alice havde reageret hurtigt.

Heldigvis holdt Alice Friis Hansen hovedet koldt og gav hjertemassage, mens redningspersonale rykkede ud. Det reddede Peters liv, og nu er Alice nomineret til prisen Årets Hjertestarter, som uddeles af Hjerteforeningen.

Det skriver Hillerød Posten.

Parret havde sammen trukket i løbetøjet og begav ud på ruten i skoven ved Hillerød, men efter kun 1,5 kilometer faldt Peter Friis Hansen om.

- Jeg var godt klar over, at det her var slemt. Og jeg tænkte 'bare det ikke var sket i skoven, hvor der ingen er der til at hjælpe. Jeg gik et øjeblik i panik og tænkte, at nu mister jeg alt. Men så var det som om, jeg fornemmede, at Peter sagde til mig i mit hoved, at jeg skulle tage det roligt og træde et skridt tilbage, siger Alice Friis Hansen til Hillerød Posten.

Derpå gav Alice sin mand hjertemassage i 13 minutter, indtil en lægebil og to ambulancer nåede frem til dem i skoven. Ved hjælp af en hjertestarter fik de stabiliseret Peter og derefter kørt ham på Rigshospitalet.

- Hvis ikke Alice havde været der, så var jeg her ikke i dag. Jeg er lykkelig for, at hun kunne hjælpe, siger Peter Friis Hansen til avisen.

Nomieret til pris

I dag har Peter Friis Hansen fået en pacemaker og lever sit liv nogenlunde som før løbeturen den dag i december.

Alice Friis Hansen er nu nomineret til prisen Årets Hjertestarter, der uddeles af Hjerteforeningen. Hun er en af tre finalister til prisen.

- Det er da stort at være nomineret, men jeg føler, jeg allerede har vundet det allerbedste. Jeg troede, jeg ville miste alt, men jeg fik det hele tilbage. Den følelse kan man slet ikke beskrive.

Hjertestop og genoplivning

  • Hvert år bliver ca. 4.000 danskere ramt af hjertestop uden for hospitalet.
 
  • Gennem de seneste 15 år er der sket en imponerende stigning i de tilfælde, hvor der er givet livreddende hjerte-lunge-redning til et menneske med hjertestop.
 
  • I dag sker det i to ud af tre tilfælde.
 
  • Nu overlever hver ottende dansker med hjertestop uden for hospitalet.
 
  • For 15 år siden var det ikke engang hver 25., der overlevede.

Kilde: Hjerteforeningen

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik