Akutberedskabet i Region Hovedstaden er i finalen i international konkurrence

En læge og to paramedicinere fra Akutberedskabet i Region Hovedstaden er i finalen i en stor, international konkurrence for akutberedskaber.

Konkurrencen hedder European EMS, og bliver afholdt en gang om året med deltagere fra hele verden. De sidste tre år har konkurrencen været i København, men i år er den i Madrid.

quote Forberedelserne op til konkurrencen kan vi bruge, når vi kører ud med regionens akutlægebiler.

Rasmus Hesselfeldt, akutlæge i Region Hovedstaden

Til konkurrencen bliver akutberedskaber testet i en række krævende scenarier indenfor livreddende førstehjælp, hvor de for eksempel skal rykke ud til en fiktiv havneulykke eller en skudepisode med mange tilskadekomne.

Et særligt udvalgt team

Teamet fra hovedstadsregionen i Danmark er særligt udvalgt og består af akutlæge Rasmus Hesselfeldt, der kører fast med Rigshospitalets akutlægebil og enkelte gange med de andre af regionens akutlægebiler, samt paramedicinerne Christian Hartvig og Michael Theilmann Møller.

 
 
Foto: Region Hovedstadens Akutberedskab

Til konkurrencen har det danske team dystet mod hold fra hele verden, blandt andet Saudi-Arabien, England og Hong Kong, og i finalen, der bliver afgjort søndag eftermiddag, skal de dyste mod et hold fra Tyskland og et fra Østrig.

- Vi er glade for at være kommet i finalen i en konkurrence med så mange dygtige hold, og vi håber selvfølgelig at vinde, siger akutlæge Rasmus Hesselfeldt.

Akutlægen fortæller, at konkurrencen også kommer syge borgere i Region Hovedstaden til gavn, fordi konkurrencen har krævet en del træning.

- For os er det lige så vigtigt, at vi hele tiden forbedrer behandlingen af akutte patienter ved at træne. Forberedelserne op til konkurrencen kan vi bruge, når vi kører ud med regionens akutlægebiler, siger han. 

European EMS arrangeres af førende eurpæiske akutberedskaber, og initiativet til den blev taget af Region Hovedstadens Akutberedskab i 2016. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik