400.000 har dårlig mobildækning

Hver tiende af os med mobiltelefon er generet af dårlig mobildækning på bopælen. Det viser en ny undersøgelse som Ingeniørforeningen har fået lavet.

Godt 400.000 danskere - eller hvad der svarer til 10 procent af alle i aldersgruppen 18-70 år - angiver, at deres forbindelse på mobilen enten er dårlig eller meget dårlig på deres bopæl.

Der er ellers lavet en politisk aftale, der skal sikre bedre dækning i vores hjem. Men det går for langsomt, mener Ingeniørforeningens tele-ekspert Thomas Haagendal. Han mener processen skal speedes op. Det skriver Ingeniørforeningen efter at de har fået lavet en undersøgelse af Userneeds.

- Det er stadig alt for mange, der oplever dårlige forbindelser. Gode mobilforbindelser er i dag helt klare forudsætninger for at vi som borgere kan passe arbejde, skole, offentlige myndigheder og det personlige netværk. Det nytter ikke noget, hvis en hjemmehjælper skal køre til nærmeste bakketop for at sende vigtige fotos til vurdering hos en læge, at vi ikke kan få forbindelse i livsvigtige situationer eller at borgere og virksomheder fravælger at etablere sig i specifikke områder i Danmark på grund af dårlig dækning, siger han til Ingeniørforeningen.

Se hvor der er dårlig mobildækning i vores region.

Dit valg af teleselskab og mobiltelefonens antenne kan være skyld i udfald og dårlige forbindelser. Her skal du selv sikre dig at du har den rette mobiltelefon. Og undersøge om du har den operatør der bedst opfylder dit behov. Så kan det være, at prisen må komme i anden række.

Ifølge eksperten vil teleselskaberne gerne levere en bedre løsning. Men Thomas Haagendal siger, at det er politiske beslutninger, der ikke underbygger en optimal teknisk løsning, der gør at ingen selskaber vil opsætte antenneudstyr for millioner af kroner uden at de først er sikre på at det løser danskernes problem.

- Derfor skal vi have skabt et fælles samarbejde, hvor vi får undersøgt de konkrete dækningsproblemer grundigt, og får skabt dækning der, hvor den er ringe. Det gør vi kun ved at sikre nogle attraktive rammer for etablering af dækning, der hvor den endnu ikke er god, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere