Gammelt filmfængsel tømmes for afviste asylansøgere

Statsfængslet i Vridsløselille skal tømmes for afviste asylansøgere. Bygningen vil fortsat være en del af statens beredskab.

De fleste af os kender nok bygningen på billedet som fængslet fra de klassiske film om Olsen Banden. 

I dag huser bygningen dog afviste asylansøgere, men det får nu også en ende. Det skriver Lokalavisen.dk.

I et skriftligt svar til Albertslunds borgmester Steen Christiansen, Socialdemokratiet, skriver justitsminister Søren Pape Poulsen, Konservative:

- Den seneste udvikling er, at Kriminalforsorgen vil overføre de frihedsberøvede afviste asylansøgere, som i dag opholder sig i Vridsløselille Fængsel til Kriminalforsorgens andre lokationer. Vridsløselille Fængsel vil derfor fra den 1. februar 2018 være tømt, hvorefter fængslet lægges i dvale. Det nuværende personale på Vridsløselille Fængsel overføres til andre tjenestesteder.

I dvaletilstand

Svaret kommer, efter Albertslunds borgmester har spurgt Justitsministeriet, om Albertslund Kommune kan overtage bygningen til byudvikling. Det var kommunen nemlig stillet i udsigt, indtil staten overtog ejendommen i 2015.

I brevet skriver justitsministeren også, at fængslet - selvom det nu vil være i dvaletilstand - fortsat er en del af statens beredskab for modtagelsen af flygtninge og migranter, hvorfor Albertslund Kommune ikke kan overtage bygningen lige nu.

Han åbner dog op for at det kan ske en dag i fremtiden, da han tilføjer, at man lige nu er ved at analysere det fremtidige behov for fængslet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere