Gammelt filmfængsel tømmes for afviste asylansøgere

Statsfængslet i Vridsløselille skal tømmes for afviste asylansøgere. Bygningen vil fortsat være en del af statens beredskab.

Foto: Linda Kastrup - Scanpix

De fleste af os kender nok bygningen på billedet som fængslet fra de klassiske film om Olsen Banden. 

I dag huser bygningen dog afviste asylansøgere, men det får nu også en ende. Det skriver Lokalavisen.dk.

I et skriftligt svar til Albertslunds borgmester Steen Christiansen, Socialdemokratiet, skriver justitsminister Søren Pape Poulsen, Konservative:

- Den seneste udvikling er, at Kriminalforsorgen vil overføre de frihedsberøvede afviste asylansøgere, som i dag opholder sig i Vridsløselille Fængsel til Kriminalforsorgens andre lokationer. Vridsløselille Fængsel vil derfor fra den 1. februar 2018 være tømt, hvorefter fængslet lægges i dvale. Det nuværende personale på Vridsløselille Fængsel overføres til andre tjenestesteder.

Læs også Kræver Vridsløselille lukket: 28 asylansøgere - 70 ansatte

I dvaletilstand

Svaret kommer, efter Albertslunds borgmester har spurgt Justitsministeriet, om Albertslund Kommune kan overtage bygningen til byudvikling. Det var kommunen nemlig stillet i udsigt, indtil staten overtog ejendommen i 2015.

I brevet skriver justitsministeren også, at fængslet - selvom det nu vil være i dvaletilstand - fortsat er en del af statens beredskab for modtagelsen af flygtninge og migranter, hvorfor Albertslund Kommune ikke kan overtage bygningen lige nu.

Han åbner dog op for at det kan ske en dag i fremtiden, da han tilføjer, at man lige nu er ved at analysere det fremtidige behov for fængslet.

Læs også Olsen-banden-tyv går til bekendelse: Her er hendes forklaring

Læs også Egon Olsens stjålne planer er dukket op igen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik