Fantastiske
Fællesskaber

Fantastiske
Fællesskaber

Årets Fantastiske Fællesskab 2019
Halsnæs Affaldshelte


Kæmpe stort tillykke til Halsnæs - og tak til alle jer, der bakkede op om og stemte på vores fem forrygende finalister!
Tak til alle fællesskaber, der tog sig tid at være med på rejsen.

Se her, hvordan det så ud, da vi overraskede den glade vinder med den flotte pris.


01:23

Og vinderen er:

Afstemningen er slut
Tak til alle jer mange, der stemte!
Vi glæder os til at tage hul på Fantastiske Fællesskaber 2020 senere på året.


06:21

HALSNÆS AFFALDSHELTE

06:03

MAD MED HJERTET06:10

REPAIR CAFÉ NØRREBRO06:21

ELDERLEARN06:18

BRYD UNGES LEDIGHED NU


Vi ønsker alle vores fantastiske fællesskaber den bedste vej videre og takker for alt det, vi lærer af jer.

Få inspiration fra vores fem finalister til, hvordan man skaber et frivilligt fællesskab med succes:


Vilkår for deltagelse

Det er vinderfællesskabets eget ansvar at undersøge, hvorvidt det er berettiget til skattefrie gaver/donationer.Fantastiske Fællesskaber 2019

August:
Tilmelding åbner 26. august og slutter 18. september.

September:
Fem fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

November:
Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

22. november:
Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel - så reserver dagen og aftenen nu!


Samarbejdspartnere

  • Lokale & Anlægsfonden
  • Tuborgfondet
  • Made By Us
  • TV 2 Lorry
  • TV 2 Østjylland
  • TV 2 Fyn
  • TV Syd
  • TV 2 Bornholm
  • TV 2 Øst


Om Fantastiske Fællesskaber


Fantastiske Fællesskaber hylder alt det, vi danskere har og gør sammen.
Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele.
Fantastiske Fællesskaber aflæser tendenser og temaer i tiden og systematiserer læring og viden, samt inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.


Historik
Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale og Anlægsfonden.
På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. Hver TV 2 Region kårede hvert sit regionale vinderfællesskab ved farverige events og med priser fra fondene. I TV 2 Lorrys sendeområde var det TUNE IF, der løb med prisen som Årets Fantastiske Fællesskab, for sin evne til at engagere stort set alle byens borgere og løse samfundsopgaver ud over, hvad man kan forvente af en idrætsforening.


Alle er vindere
Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.