Bøderegn over dagligvarekæde efter klamme fund i flere butikker

Coop lover grundigere rengøring i flere af SuperBrugsens butikker, der har fået sure smileys og bøder for at være alt for beskidte.

SuperBrugsen er kommet i uføre hos fødevaremyndighederne.

Tre af dagligvarekædens butikker er den seneste tid blevet afsløret i at overtræde fødevarelovgivningen i forbindelse med, at Fødevarestyrelsen har gennemført kontrolbesøg i butikkerne.

I alle tre tilfælde har rengøringen været så mangelfuld, at det har udløst sanktioner i form af sure smileys og bøder.

Det gælder blandt andet SuperBrugsen i Vedbæk i Nordsjælland.

Dagligvarebutikken står til at skulle betale en bøde på 15.000 kroner, da den ikke havde fulgt op på en indskærpelse fra et tidligere kontrolbesøg.

'Tætningsliste i frostrum i kælder fremstår med sorte belægninger flere steder langs kanter. Ligeledes fremstår hylder og væg i kølerum med støv, og under ventilationsrist ses sorte prikker og støv ligeledes i kølerum,' skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport.

I rapporten fremgår det yderligere, at SuperBrugsen i Vedbæk har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg.

'Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger,' står der i rapporten.

Fandt skimmelvækst og døde insekter 

Også SuperBrugsen på Nymarksvej i Fredericia og SuperBrugsen i Bramming ved Esbjerg har fået sure smileys og bøder for ikke at have styr på rengøringen.

I sidstnævnte blev der blandt andet 'konstateret vækst af formodet skimmel i udsalgskøler til ost og fisk samt på reolsystem og væg i mælkekølerrum.'

Derudover blev der 'konstateret døde insekter i en impulskøler til salg af datovarer.'

Det kostede SuperBrugsen i Bramming en bøde på 15.000 kroner.

Dagligvarebutikken havde ifølge kontrolrapporten følgende bemærkning: 'Vi bringer det i orden med det samme'.

Coop lover grundigere rengøring

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Coop, som ejer SuperBrugsen.

Bettina Ørsnes Larsen, der er afdelingschef for Fødevaresikkerhed og detail i Coop, har sendt følgende skriftlige og kortfattede kommentar.

'Butikkerne har desværre haft udfordringer med at holde et acceptabelt niveau henover sommeren. Det bliver der nu rettet op på ved, at vi går grundigere til værks med rengøringen.'

Fødevarestyrelsens tre kontrolbesøg fandt sted henholdsvis den 31. august i SuperBrugsen på Nymarksvej i Fredericia, den 14. september i SuperBrugsen i Vedbæk og 22. september i SuperBrugsen i Bramming.