Nordsjællandsk fakta får bøde - fortsatte klam tendens trods gentagne advarsler

Snavset dagligvarebutik har haft ”udfordringer” i sommervarmen, forklarer afdelingschef.

15.000 kroner.

Så meget skal Fakta på Jægersborg Alle i Charlottenlund punge ud, efter Fødevarestyrelsen har været forbi og konstateret, at dagligvarebutikken ikke har gjort ordentligt rent.

Ifølge kontrolrapporten, der er dateret den 12. august, fandt Fødevarestyrelsen følgende:

- I kølevæg med juice og drikkeyoghurt ses et fag rullehylder med enkelte sorte og grønne prikker samt sorte og grønne prikker på undersiden af hylderne.

- På ydersiden af selvbetjeningsdøre til samme fag ses der sorte plamager under prisskilte, ligeledes på hængslerne ses sorte og grønne plamager.

- Ved samtlige selvbetjeningsdøre ved kølevæg med pålæg og ost ses fugtige sorte, grå og lyserøde plamager på ydersiden af glasset, står der i kontrolrapporten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fakta på Jægersborg Alle i Charlottenlund har gentagne gange haft problemer med rengøringen.
Fakta på Jægersborg Alle i Charlottenlund har gentagne gange haft problemer med rengøringen.
Foto: Google Street View

Kunne godt selv se, den var gal

I kontrolrapporten fremgår det, at Fødevarestyrelsen har taget billeddokumentation af forholdene.

Virksomheden havde ifølge kontrolrapporten følgende bemærkning: ”Vi har gjort det rent, og jeg kan godt se det. Vi går i gang med det samme.”

Var blevet advaret to gange 

Det er ikke første gang, at Fødevarestyrelsen har konstateret problemer i Fakta-butikken.

Ved de to forudgående kontrolbesøg, som blev foretaget henholdsvis den 6. maj og 21. juni, fik Fakta-butikken indskærpelser for mangelfuld rengøring.

Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger, står der i kontrolrapporten.

På den baggrund har Fødevarestyrelsen nu valgt skride ind med et bødeforlæg på 15.000 kroner samt en sur smiley, som butikken skal hænge op ved indgangspartiet, så den er synlig for kunderne.

Afdelingschef undskylder med sommervarmen

Bettina Ørsnes Larsen er afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, som ejer Fakta-kæden.

Hun siger i en mail sendt til TV 2 Lorry, at Fakta-butikken i Charlottenlund har været ramt ”udfordringer”.

- Efter at have haft glade smileys i flere år, har butikken desværre haft udfordringer med kondens i sommervarmen, som lynhurtigt kan danne uhensigtsmæssige plamager.

- Det har vi efter seneste besøg fra Fødevarestyrelsen taget konsekvensen af, og vi har derfor fået sat ekstern rengøring på, så vi er forhåbentlig snart tilbage på en glad smiley, siger Bettina Ørsnes Larsen.

TV 2 Lorry har spurgt, hvorfor butikken ikke har handlet noget tidligere på rengøringsproblemerne efter at være blevet advaret to gange tidligere af Fødevarestyrelsen.

Men det spørgsmål har Bettina Ørsnes Larsen altså undladt at besvare.