Superbrugsen får bøde efter uhygiejnisk fund

Rengøringen scorede dumpekarakter, da Fødevarestyrelsen besøgte Superbrugsen i Københavns Sydhavn.

Det kan være dyrt ikke at gøre ordentligt rent.

Det må Superbrugsen på Stubmøllevej i Københavns Sydhavn sande.

Butikken skal nemlig betale en bøde på 10.000 kroner, efter at Fødevarestyrelsen inspicerede butikken den 27. august.

Under kontrolbesøget blev der gjort indtil flere uhygiejniske fund, som tilsammen gjorde, at butikken fik en sur smiley og bøde.

Blandt andet blev der i et køleskab, hvor der blev opbevaret flere forskellige slags oste, fundet ”synligt hvide belægninger,” fremgår det kontrolrapporten.

Synligt skimmel

Der blev ligeledes fundet hvide belægninger på nogle hylder i butikkens grøntafdeling, hvor der desuden blev fundet skimmel.

”På bagbeklædning på nederste hylder med opbevaring af blandt andet uemballeret peberfrugter fremstår mindre huller med synligt skimmel,” står der i kontrolrapporten.

Butik har tidligere fået kritik

Butikken havde ved et tidligere kontrolbesøg den 1. juli fået en indskærpelse for manglende rengøring efter flere fund af skimmel. Men det havde de altså ikke fået rettet op, da Fødevarestyrelsen små to måneder efter vendte retur.

Coop, der ejer SuperBrugsen, afviser i et svar til TV 2 Lorry, at bøden giver et generelt billede af butikkens standard. Det begrunder de blandt andet med, at slageren i butikken har elitesmiley.

- Butikken har haft ekstraordinær fokus på rengøring siden besøget i juli, særligt ved de pågældende kølerne. Det var ifølge den tilsynsførende ikke godt nok. Det får vi nu løst ved at få en tekniker ud, som kan hjælpe os med at skille kølemøblet ad, så vi kan få gjort rent de steder, som ikke er muligt med normal rengøring, siger Coops Bettina Ørsnes Larsen, der er chef for afdelingen med navnet Fødevaresikkerhed detail, i svaret til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

vandrør

Sådan undgår du frosne vandrør i sommerhuset - og det gør du, hvis skaden er sket

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere