Birkerødborgere i chok over skud på åben gade

I den lokale fiskehandel er folk rystede over, nattens bandeopgør i det offentlige rum.

Fra sin butik - Birkerød Fiskehus - kan Jette Larsen se direkte over i Politiparken og den gamle politigård, hvor balladen, der førte til skyderiet i går aftes, opstod. En gruppering på cirka otte til ti mand blev overrasket af en anden gruppe, der ankom til stedet. Episoden udviklede sig til slagsmål. I fiskehandelen var nattens begivenheder det helt store samtaleemne.

- Det er lidt bekymrede for byen. For hvad der foregår her, siger Jette larsen til TV 2 Lorry fredag.

Normalt leger børn på legepladsen i Politiparken, og folk lufter deres hunde. I dag var de eneste hunde i parken politihunde. Området var spærret for offentligheden mens teknikerne undersøgte området. Jette Larsen har solgt for op til 10.000 kroner mindre end hun plejer.

- Jeg mister jo omsætning, fordi der er spærret af. De kan jo ikke komme herned. Det er irriterende, siger Jette Larsen.

En af de kunder, der kom alligevel var Tove Christensen. Hun hørte skyderiet ved midnat.

- Jeg så kun blå blink, og så hørte jeg nogen, der hylede og skreg: Av av av, siger hun til TV 2 Lorry. 

En person blev ramt af skud i skulderen og to andre kom lettere til skade ved sammenstødet. For Tove Christensen var episoden svær at ryste af sig.

- Jeg tænkte: Du lægger dig til at sove. Men man sover ikke så godt, når man har været involveret i sådan nogle lyde og det blå blink, siger hun.

Ring, hvis I ser noget
Politiet anholdt otte mand fra samme gruppering på stedet - heriblandt den ramte.  Alle blev løsladt efter endt afhøring. Politet optrapper nu indsatsen i området, for de vil undgå flere skyderier i det offentlige rum.

- Det er jo fuldstændig uacceptabelt, når sådan nogle ting sker. Det er også derfor, vi anmoder borgerne om at hjælpe os så meget de kan og ringer hvis de har noget, siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Flere vi talte med i dag siger, at der netop området ved Politiparken ofte står en gruppe unge mennesker. Men flere undrer sig over, at et skyderi kan ske i en fredelig by som Birkerød.

- Jeg så masser af poilitihunde, politimænd og poilitibiler. Det virker vildt, urealistisk og forfærdeligt, siger Annette Stilling.   

Også Rudersdals fungerende borgmester er forarget over banderne.

- Det er jeg på ingen måde tilfreds med eller synes er acceptabelt. Hverken i Birkerød eller andre steder i Rudersdal kommune, siger Erik Mollerup (V) som vikarierer på borgmesterposten for partifællen Jens Ive som er sygemeldt på grund af en hjerteoperation. 

Banderelation

Politiet mener, at episoden har banderelationer og muligvis er knyttet til hashsalg.

- Narkotikamarkedet har altid givet anheldning til følgekriminalitet, så det kan vi ikke afvise i det her tilfælde, siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Det er ikke mere end to uger siden en lignende episode fandt sted i Allerød.

- Det er klart, at når hændelserne sker tidsmæssigt så tæt på hinanden, så undersøger vi, om der kan være en sammenhæng,  siger Henrik Gunst.

Nattens skudepsiode får Jette Larsen til at føle, at bandernes opgør rykker lidt for tæt på.

- Det er ikke så godt for os i gaden. Folk tør ikke kommer herop, siger hun til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere