Mand ramt af skud og otte anholdt i Birkerød

Politiet måtte rykke talstærkt ud, da to grupperinger stødte sammen i Birkerød. Otte blev anholdt.

Natten til fredag måtte politiet rykke ud til et område i det centrale Birkerød, da to grupperinger havde et opgør.

Det oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi Ole Hestbæk til Ritzau tidligt fredag morgen.

Politiet fik anmeldelsen klokken 00.07.

Episoden fandt sted i det der populært kaldes "Politiparken" i Birkerød.

Ved politiets ankomst blev otte mænd fra den samme gruppering anholdt, og det er Nordsjællands Politis opfattelse, at alle otte har en tilknytning eller et kendskab til slagsmålet. De anholdte er mellem 19 og 26 år gamle.

Tre af de anholdte personer kom til skade ved skudepisoden. To af dem pådrog sig lettere skader, mens den sidste blev ramt af skud i skulderen eller armen. Han blev opereret i morges, oplyser politiet.

Nordsjællands Politis formoder, at de to grupperinger involveret i slagsmålet har forbindelse til bandemiljøet, og politiet efterforsker nu, om nattens episode hænger sammen med andre nylige sammenstød imellem diverse grupperinger.

 

De otte mænd blev efter afsluttede afhøringer løsladt igen i løbet af fredagen, og Nordsjællands Politi efterforsker nu videre på sagen.

- Vi kan ikke udelukke, at sagen trækker tråde til tidligere episoder i Birkerød og Allerød-området, og det er vi i gang med at udrede nu. Den indledende efterforskning peger på, at ingen af de otte anholdte affyrede skuddet, og derfor er de nu løsladt igen, fortæller politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Området i Birkerød var tidligere på dagen afspærret, men Nordsjællands Politi er nu færdige med de tekniske undersøgelser på stedet. Beboerne i området kommer dog alligevel til at se en del til politiet det næste stykke tid.

- Skyderier og masseslagsmål hører naturligvis ingen steder hjemme, og derfor er det også en sag, der sætter det store maskineri i gang hos os. Nu øger vi vores tilstedeværelse i Birkerød, og så vil vi efterforske intenst på at få trevlet sagen op. Ligger man inde med oplysninger, som kan være relevante for os, tager vi derfor meget gerne imod dem, slutter Henrik Gunst.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?