Skuddrama: Politiet har skudt truende mand

Politiet har skudt en mand, der truede betjente med et skydevåben.

Foto: alarm112danmark.dk

Politiet har skudt en mand, der truede betjente med et skydevåben.

Læs også Kaos i København: Mand ramt af skud tæt på Tivoli

Ved du noget?

Kontakt redaktionen på magr@tv2lorry.dk

Tungt bevæbnet politi er fredag eftermiddag massivt til stede i København omkring Tivoli, efter politiet har skudt en mand omkring klokken 17.30.

- Han truede politiet med et skydevåben, oplyser Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til TV 2.

- Det sker under en almindelig politiforretning, hvor en person truer politiet med et skydevåben. En betjent afgiver skud, og personen bliver ramt, siger Henrik Møller Jakobsen

Politiet er sparsomme med oplysninger, fordi sagen nu er videregivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som er normal kutyme, når politifolk affyrer deres tjenestevåben.

Men på en pressebriefing har ledende politiinspektør Peter Dahl oplyst, at der ikke er præcise oplysninger om, hvor mange skud der blev affyret, men at der er tale om "mere end ét skud".

For nuværende er der ingen oplysninger om den ramte mands tilstand. Politiet oplyser blot, at han er kørt til hospitalet, men manden skulle eftersigende være blevet ramt i låret.

  Foto: Steven Knap, Droto.dk

Ingen andre personer er kommet til skade.

Et øjenvidne, som stod ved sin pølsevogn tæt på afspærringen, fortæller, at hun hørte fire til fem skud. Politiet kan ikke bekræfte antallet af skud, men oplyser, at der er affyret mere end et skud.

- Jeg hørte støj og så, at politiet skød mod noget eller nogen. Så kom der en masse politi, siger vidnet Julia Cura til TV 2.

Ikke terrorrelateret

Poltitiet oplyser på et pressemøde fredag klokken 19.30, at der ikke er indikationer på at det er en terrorrelateret hændelse. 

- Der er intet, der tyder på at det er terrorrelateret, og der er intet, der tyder på, at der er flere gerningsmænd på fri for, siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

H.C. Andersens Boulevard afspærret

Københavns Politi har afspærret et stykke af H.C. Andersens Boulevard i det centrale København.Det afspærrede område strækker sig fra Glyptoteket og Tivoli frem mod Rådhuspladsen.

Afspærringen kommer formentlig til at vare hele fredag aften. Det er nemlig Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som holder til i Aarhus, der har overtaget sagen. 

- Afspærringen omkring gerningsstedet opretholdes. Det betyder at københavnerne kan forvente trafikale problemer nogen tid endnu, lyder det fra  ledende politiinspektør Peter Dahl, Københavns Politi. 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik